Валери Симеонов: Изправям се срещу Васил Божков като дърво в гора с други дървета, които имат стабилни корени

Заместник-председателят на парламента Валери Симеонов бе гост в предаването „Беновска пита“ по Канал 3.

Лидерът на НФСБ коментира темата за внесените от него поправки в Закона за хазарта.

Припомняме, през седмицата на заседание на парламентарната Комисия по бюджет и финанси с 11 гласа „за“ бе приет на първо четене внесения от Симеонов Проектозакон за промени в Закона за хазарта. Те бяха подкрепени от управляващите, а БСП и ДПС решиха да се въздържат. С промените се забранява организирането на хазартни игри, разпространението на билети, фишове, талони или други знаци, както и плащането на печалби на хазартни игри от лица или обекти или вериги от обекти без съответния лиценз.

Текстовете предвиждат лотарийни игри, с изключение на томбола, бинго, кено или техните разновидности, да могат да се организират само от Държавното предприятие „Български спортен тотализатор“ след получаване на съответния лиценз.

Проектозаконът дава възможност в срок до 30 дни от влизане в сила, организаторите, чиито лицензи ще бъдат прекратени, са длъжни да учредят в полза на Държавната комисия по хазарта безусловна и неотменима банкова гаранция в размер на печалбите, които не са изплатени до този момент.

Целият разговор може да прочетете ТУК