Валери Симеонов: Мнението на майките и бащите няма никакво значение! Важно е мнението на изпълнителната власт!

„Нормално е да искат, но дали ще ги получат е друг въпрос“,

в характерен стил отсъди шефа на НФСБ

„Тук мнението на майките, мнението на бащите няма никакво значение, важно е мнението на изпълнителната власт, която има отговорност да осигури и да опазва бюджета на държавата, който се формира от данъците на всички нас“. Това заяви Валери Симеонов по повод оставката на социалния министър Бисер Петков и исканията на майките на деца с увреждания. Всички искали повече пари.

„Нормално е да искат, но дали ще ги получат е друг въпрос. Като задавате въпроси, не внушавайте, че каквото кажат майките, това ще стане“, подчерта Симеонов.

„Всичко е въпрос на възможности на държавата“, поясни той. Не са само те в тежко положение, има и други социални слоеве, каза вицепремиерът. За пример той посочи българските пенсионери.

Дали законът за личната помощ ще стане факт, зависело от наследника на Бисер Петков, обясни Валери Симеонов. А кой ще е следващият социален министър – трябвало да се съгласува с Обединените патриоти, придаде си отново важност вицето.

Най-малко очаквахме всички Бисер Петков да си подаде оставката. Това коментира вицепремиерът Валери Симеонов в отговор на въпрос на news.bg за оставката на социалния министър, чиято работа влиза в неговия ресор.

По думите на Симеонов Петков бил съвестен човек и професионалист, възпитан и интелигентен. „Не мисля, че оставката беше навременна“, обясни той.

Източник: Nbox.bg