Валери Симеонов: Може да има нови избори, БСП и ДПС да дойдат на власт

Вицепремиерът Валери Симеонов допусна възможността за нови избори и връщане на БСП и ДПС на власт. ”БСП и ДПС да вземат властта.

Може и дотам да се стигне, въпреки че няма да е добре на държавата”, добави той.

Вицепремиерът коментира пред ON AIR сътресенията в „Обединени патриоти’ и в коалицията с ГЕРБ.

Причина за това станаха промени в закона за приватизацията, подкрепени от ГЕРБ, „Атака“ и ВМРО, чрез които според НФСБ се опрощават 58 млн. дългове на Кирил Домусчиев. По-рано днес лидерът на „Атака“ Волен Сидеров попита през медиите Симеонов защо работи за връщане на БСП и ДПС на власт.

Симеонов коментира и думите на вицепремиера Красимир Каракачанов, според когото лидерът на НФСБ е уморен преди ваканцията и затова заплашва да развали коалицията. „Въздържам се давам оценки от оценки на коалиционните ми партньори, ако те го правят, си е за тяхна сметка. Красимир Каракачанов е доста по-малък от мен, за да ми дава оценки дали съм уморен, или не съм. Мога да го опъна министъра на отбраната на 100 метра гладко бягане, да видим кой е по-уморен… Или на популярните набирания на лост. Бих му предложил, пък после ще говорим кой е по-уморен. Ще го скъсам на гладко бягане“, заяви Симеонов.

Той все пак не отговори дали НФСБ ще напусне коалицията, защото това било въпрос на колективно решение.

Симеонов коментира и кризата с чумата по овцете и козите. Според него мерките за недопускане на разпространение на заразата са се забавили: „Всеки се опитва да вади някакви политически дивиденти от тази епидемия. Трябваше много по-рано да се сложат постове. Полицията да постанови пропусквателен режим, дезинфекция. Гледаме безумни сцени – хора със защитни дрехи от санитарните служби и край тях хора с работно облекло. Обикалят, викат, с камери снимат. Безумие е това“, каза Симеонов.

Той разкритикува и уволненията в земеделското министерство, предприети от премиера Бойко Борисов: „За какво бяха тези уволнения? Тази чума може да засегне цяла България“, заяви Симеонов.

„По този начин не може да се управлява държавата. Когато улицата, протестите и телевизиите диктуват дневния ред на обществото, значи има нещо сбъркано в управлението. Масуд и Терез, кравата Пенка и козичките на баба Дора ми идват малко много“, заяви Симеонов.

За пореден път той нападна и министъра на туризма Николина Ангелкова:

„В себе си съм убеден, сравнявайки шумовата среда миналата и тази година, че има ефект. Основните нарушители бяха предприели много сериозни мерки по обезшумяването. Аз съм вицепремиер и последният с който ще се координирам е Николина Ангелкова“, заяви Симеонов.

И за кой ли път повтори, че тя осигурява чадър на определени заведения по Черноморието.

Източник: Фрог нюз