Валери Симеонов начерта новия кабинет: Владислав Горанов и Петър Москов остават министри

Предсрочните парламентарни избори може да се отложат. Патриотичният фронт ще се опита да състави правителство в рамките на този парламент.

Това стана ясно от думите на съпредседателя на Патриотичния фронт Валери Симеонов след проведения днес Консултативен съвет за национална сигурност. „Ние сме принудени да се нагърбим в случай че по-големите партии не съставят кабинет“, каза той и допълни, че „не е добре България да отива на избори.

„За да направим правителство, президентът трябва да връчи мандата на нас. Вярвам и правя всичко, което е възможно, за да не се постигнат загуби и кризи за страната. Най-добрият изход в момента за страната е този парламент да излъчи нов кабинет“, заяви Валери Симеонов.

„По предварителни сметки нито БСП ще има сериозен ръст, нито ГЕРБ ще има някакъв спад. От наша гледна точка е добре да искаме предсрочни избори, защото ще вдигнем своя резултат“, коментира той.

„Да, ние сме принудени да се нагърбим да направим кабинет, в случай че по-големите партии ГЕРБ и БСП не направят правителство. Ако тези две партии си въобразяват, че ще направят сериозен резултат при предсрочни избори, много се лъжат“, обясни лидерът на НФСБ.

„Ако ГЕРБ и БСП го върнат мандата, ние ще го приемем“, каза още Валери Симеонов и добави: „Не е добре по средата на мандата да се сменят министри. Поне половин година новите министри ще бъдат неефективни.“

„Има изключително успешни и ерудирани министри. Това са Владислав Горанов, Ивелина Василева, Теменужка Петкова. Не мога да кажа лоша дума и за г-жа Ангелкова. Ще бъде грешка да бъде заменен министър Москов. Той е човекът, който свърши черната работа на ГЕРБ. Защо трябва да сменяме министри, които работят професионално? Първото, което ще направим, е да запазим успешните министри. Сред тях е и Лиляна Павлова“, разкри съпредседателят на Патриотичния фронт.

Валери Симеонов съобщи, че ще потърси подкрепата на най-големите партии в сегашния парламент – ГЕРБ и БСП.  От думите му стана ясно, че той ще настоява за среща с лидера на социалистите Корнелия Нинова./Епицентър.бг