Валери Симеонов: Не искахме да хвърляме държавата в хаос, но Борисов иска да ходи на избори

„Бойко Борисов иска да ходи на избори, това е. Не искахме да хвърляме държавата в хаос. На първо място трябва да се мисли за България.“

Това заяви съпредседателят на Патриотичния фронт Валери Симеонов по бТВ.

Според него не е имало никакви разминавания, а на някой му се е ходило на избори.

„Тъжното е, че нямаме никакви разминавания. Цветанов се разката от преговори, искаше това правителство. Но на Борисов му се ходи на избори. Хората не са ни избрали да си играем на избори. Ние сме отговорни за 4 години. На някой обаче му се иска да ходи на избори“, каза Валери Симеонов.

Той си призна, че Патриотичният фронт са направили отстъпка за пенсиите.

„Антикорупционния закон беше договорен. Съгласувахме всички точки, всички сектори. Остана само да се разберем за пенсиите. Направихме отстъпка, която ме е срам да призная. Всичко беше консултирано и съгласувано с народните представители. Оказа се невъзможно държава, която е платила 3 млрд. неочаквани разходи, да намери пари за пенсии, като бяха необходими само 800 млн., но така и не бяха намерени. И 300 млн. не намериха. Предвиждат се 200 млн. за две фрегати, които все едно ще ни направят най-силния морски флот“, коментира той.

Валери Симеонов обясни, че Цветан Цветанов е искал това правителство от сърце, но Бойко Борисов бил инструктирал Владислав Горанов да не приема условията на Патриотичния фронт, следователно да не може да се състави ново правителство.