Валери Симеонов: Не сме имали по-добър финансов министър от десетилетия

Не мисля, че сме имали по-добър финансов министър от Владислав Горанов, от десетилетия, заяви Валери Симеонов в сутрешния блок на БНТ, след въпрос дали се клати столът на финансовия минисър.

Това предаде новини.бг.

Толкова ли е важен един човек, обвинен в 11 престъпления и футболният клуб „Левски“, че да се занимаваме от сутрин до вечер с тях, заяви той.

„Стига с тия ченгесарски методи“, избухна лидерът на НФСБ.

Той се обяви против обявяването на детските градини от петък. „С лека ръка се отварят, а това може да доведе до непредвидени последствия. Не съм сигурен, че мерките са добре обмислени. Децата нямат вина, но рискът е много голям. Те се прегръщат, играят заедно. В моловете е друго, там се носят маски. Рискът е особено голям при най-малките. Страхувам се да не стане това, което стана в Швеция, което стана във Великобритания и Щатите“, добави той.

Валери Симеонов подкрепи намаляването на ДДС-то за ресторантьорите на 9% и напомни, че тази мярка е временна. Той се застъпи и за излизането на държавата на пазара на горивата създаването на верига бензиностанции.

„Това е правилна стъпка, изцяло подкрепям това решение. По този начин ще има оздравяване на този бранш“, обясни Валери Симеонов.