Валери Симеонов няма да подава оставка! Чувствал се достатъчно уверен и убеден в това, което върши

Вицепремиерът Валери Симеонов най-вероятно няма да подава оставка.

Той даде специално изявление за медиите час преди заседанието на лидерите от малката управляваща коалиция в Министерския съвет.

Симеонов многократно заяви с уверен тон, че държи на думите си, че смята за правилно това, което прави и казва и затова няма да подава оставка.

Не смятам, че стабилността на правителството зависи от моята оставка, Дори и да я подам, коалицията може да продължи, каза Валери Симеонов в своето специално изявление. „Не мисля, че моята фигура е кой знае колко значима. Не мога да приема морални оценки от всякакви посоки – отдолу, отгоре, отляво, отдясно. Аз имам собствено мнение, изразил съм го. Продължавам да държа на него“, добави той.

От всички страни заваляха журналистически въпроси, с които медиите поискаха Симеонов да вземе отношение към това, че „Атака“ свали политическото си доверие от него. А лидерът й Волен Сидеров призова той да бъде заменен с друг представител на патриотите в кабинета.

„Какво да коментирам искането на оставката от Волен Сидеров?! Някой изненадан ли е? До този момент не съм виждал конфликт в коалицията. Винаги има усмивки и почерпки. Нормално е искането на Волен Сидеров. Не съм водил разговор с никого все още. Не искам да го превръщам това в конференция по всички въпроси. Правителството може да продължи и с оставката ми, но не мога да приема морални оценки от всякакви посоки – отдолу, отгоре, отляво, отдясно. Изразил съм мнението си, казал съм истината“, отговори Симеонов.

Симеонов изненада медиите, които чакаха с вълнение новина за решение от негова страна да се оттегли. Вицепремиерът благодари на бизнеса и го призова да не прави контрапротест в негова защита. Той бе насрочен за утре, сряда, в 10 ч пред сградата на Министерския съвет.

„Поводът на този кратък брифинг е обявеният контрапротест в защита на моята скромна персона утре в 10.00 пред сградата на МС. След като снощи се запознах с призивите, които са пуснати в различни медии, както и във „Фейсбук“, искам много да благодаря на организаторите“, започна изявлението си Симеонов. „Чувствам се достатъчно уверен и убеден в това, което върша и не е редно да се опитваме да оказваме каквато и да била форма на натиск на коалиционни партньори или някой друг със средства, които не приемам, а именно средствата на уличния натиск“, продължи той.

Валери Симеонов посочи, че уличните протести са свързани с промяна на движението и създават проблеми на гражданите. „Благодаря им за вниманието, но мисля, че не е необходимо това“, повтори още веднъж той. И изреди поименно организаторите на контрамитинга – Националното сдружение на търговците и превозвачите на горива, Национално гражданско сдружение „Българска домашна ракия“, Националното обединение на младите фермери, КРИБ и др.

Изтекла е фалшива информация в два сайта за изявления на моя син – няма такова, то не отговаря на истината, каза още той.

Моята смърт ще я предитвратя с контрапротест ли? Това не е сериозно, каза още вицепремиерът.

Източник: Епицентър.бг