Валери Симеонов отново избухна срещу ГЕРБ: Саботаж! Пак ни извъртяха!

Вместо да се изгладят острият тон и напрежението между вицепремиера от Обединени патриоти (ОП) Валери Симеонов и ГЕРБ, той продължи да втвърдява линията и да се държи като един познат опозиционер от предишния кабинет Борисов – Радан Кънев, пише „Канал 3“.

Вицепремиерът Валери Симеонов отново е възмутен.

Своето недоволство той изказа чрез статус в официалния си профил в социалната мрежа Фейсбук и обвини колегите си от ГЕРБ в саботаж. Този път причината е в преходните и заключителни разпоредби на Закона за ограничаване на административното регулиране и административния контрол върху стопанската дейност, който пък променят от своя страна Закона за концесиите.

Ето какво написа Симеонов във Фейсбук без редакторска намеса:

Пак ни извъртяха! Депутати от ГЕРБ и ДПС промениха току-що приетия Закон за концесиите по най-подлия начин – чрез преходни и заключителни разпоредби на Закона за ограничаване на административното регулиране и административния контрол върху стопанската дейност. Концесиите на плажовете ще се определят от Министъра на туризма, а не по общия ред, определен от закона за концесиите. Това означава, че ще продължи по най-непрозрачен начин раздаването за по 20 години (а може и повече) на приближени фирми и групировки. Явно при това ръководство на Министерството, България няма да има съвременен и прозрачно-регламентиран туризъм. Това е поредният саботаж на опитите за въвеждане на нормално управление и реална конкуренция. Благодаря на колегите от Обединени патриоти, които се противопоставиха на предложението в пленарна зала. За съжаление, такива са правилата на демокрацията – ДПС+ГЕРБ – 100 „за“ срещу 43 „против“.

И така, равносметката е:

Слънчев бряг север – Маджо
Слънчев бряг юг – ВИС
Несебър юг – ВИС
Поморие централен – братя Маргини
Бургас север – братя Маргини
Созопол Харманите – ВИС
Созопол централен – подготвен за братя Маргини
и т.н., и т.н.
Сараите на Доган-плаж Отманли – ДПС

На печелившите – Весела Коледа и честити нови 20 години концесии!

По неофициална информация Симеонов още не се е сдобрил с премиера Бойко Борисов, когото пък нападна миналата седмица заради лифта на Банско, напомня „Канал 3“. Тогава Симеонов заяви, че премиерът го е „изработил“ и „не иска да го вижда“.

Източник: Епицентър.бг