Валери Симеонов: Радев се провали, дори и с агитките на Божков и други лица от подземния свят

Валери Симеонов, лидер на НФСБ заяви, че всичко случило се снощи е можело да се предотврати, ако се е действало малко по-твърдо.

На въпрос кой стои зад агитките от снощи, които всяха хаос, Симеонов отговори, че стоят хора с пари.

„Агитките не идват от чужбина, те са в България и са известни на хората, които се занимават с футболното хулиганство.

След снощи изникват два ясни проблема футболното хулиганство и неконтролируемото разпространяване на наркотици“, заяви лидерът на НФСБ в интервю за сутрешния блок на Нова телевизия, пише Novini.bg.

„Хората с пари плащат за всички тези ултраси. Ясно е кой плаща. Бяха прихванати разговори с Васил Божков, крими контингента, който е заинтересован в България да не цари ред“, заяви Симеонов.

„Вчерашният протест беше знак за провала на президента. Той се показа като човек с много тесногръдо мислене, който живее в негов свят“, обясни той.

Сега едно трябва да е ясно – нормалните хора нямат място на протеста, каза още политикът.

Той заяви, че винаги са готови на диалог с президента, но трябва да се изслушват всички страни. При Радев обаче това го няма, каза Симеонов и поясни, че държавният глава си излизал с декларации, лепял си етикети. „Ето, примерно аз съм мутра, ако не знаете“, каза той на водещите на „Здравей, България“.

На въпрос може ли кабинетът да продължи мандата си, Симеонов отговори категорично с думите: „Не се съмнявайте“. Относно това дали очаква някакви промени след снощи, той заяви, че за София предстоят само хубави новини. „Ще ги видите. Ето днес е тази за кръстовищата“, заяви Валери Симеонов. Той отрече категорично, да са се променили позициите на премиера Бойко Борисов за оставка.