Валери Симеонов с нова акция в Слънчев бряг, изненада с появата си четири заведения

Вицепремиерът Валери Симеонов с нова акция срещу нощния шум по морето.

Той провери четири заведения на Южния плаж в курорта „Слънчев бряг”.

Едното от тях се оказа затворено, а в останалите три бяха установени нарушения. На техните собственици са съставени констативни протоколи, предава Нова тв.

По информация на БТВ, Симеонов не се е появил при проверките, за което свидетелстват собственици на други клубове и ресторанти. Там са отишли на посещение само здравни инспектори.

За да избегнат подобни санкции, голяма част от собствениците на дискотеки в курорта в момента извършват ремонти за обезшумяване.

„На едното заведение – от открит тип, е издадено разпореждане за незабавно спиране на звука и е спряно озвучаването до края на работното му време”, каза Симеонов.

Освен това, две от заведенията били оградени в нарушение на издадените разрешения, установи проверката.

„Трудно се вкарват в правия път хора, които са свикнали да печелят от беззаконието. В понеделник ще бъде сезирано Министерството на туризма, ще бъдат сезирани РДНСК-Бургас и Община Несебър, за премахване на незаконните заграждения, а като цяло тече процедурата по премахването и на самите обекти, тъй като са в разрез със ЗУТ”, коментира вицепремиерът. И допълни, че следващата седмица ще има повторна тридневна проверка от ДНСК София.

Това, че преди ден министърът на туризма Николина Ангелкова увери, че заведенията на Южния плаж са законно построени, Симеонов коментира така: „Обезпокояващо е от гледна точка на общото впечатление, с което обществото остава по отношение на изпълнителната власт. В случая нарушенията са безспорни, констатират се всеки ден практически”.

От ръководството на музикалните клубове, намиращи се на Южния плаж в „Слънчев бряг” бяха категорични, че няма да правят коментар на казаното от Валери Симеонов, докато не получат в писмен вид резултатите от проверките в петък вечерта.

Източник: Petel.bg