Валери Симеонов се закани: Не ме интересува кой от къде идва и на кого е приятел. И няма Маджо, Баджо, Маргини и други такива

„Вариантът на телевизионна чалга група за мажоритарен вот е недомислен, вреден и опасен за демокрацията. Изцяло мажоритарна система има само в недоразвитите държави, с изключение на Франция“.

Това заяви в ефира на БНТ вицепремиерът Валери Симеонов и лидер на НФСБ.

„В този си вид, в който се предлагат текстът за изцяло мажоритарен избор ще доведе до бетониране на големите партии и тези, които разчитат на купения, корпоративен вот. Тоест, ще се стига до не представителност на голяма част от избирателите, ще се стигне до деформиране в резултатите“, подчерта Симеонов.

Той определи Бургас, като град на мафията. Според него повечето плажове се отдават на групировки.

„Този път ще има действия, този път ви казвам, че ще има събаряне на бараки в Слънчев Бряг. Премахването на бараките в Слънчев бряг и Златни пясъци е работа на общинските кметове. Пожелавам на общинска администрация да си свърши работата, а не да се притеснява, че бараките са на знакови имена“, категоричен е лидерът на НФСБ.

Валери Симеонов каза още, че държавата трябва смело да влезе и да си свърши работата.

„Въобще не ме интересува кой от къде идва и на кого е приятел. И няма Маджо, Баджо, Маргини и други такива. Всички бараки ще се разчистят. Другата седмица ще има шоу на плажа на Слънчев бряг“, заключи Симеонов.