Валери Симеонов скастри Каракачанов: Такава му е стратегията – да вдига повече медиен шум!

В пореден задочен спор на тема гейове и еднополови бракове влязоха двамата вицепремиери – лидери на Обединените патриоти .

Преди няколко дни Каракачанов предложи да се проведе референдум за „джендър обучението“ в училище и въвеждането на еднополови бракове, което Симеонов разкритикува остро.

В неделя лидерът на ВМРО се възмути от поведението на Симеоннов и заяви, че ако е имал възражения, е трябвало първо да говори с него, а не да се „изплющи в медиите“.

Поредният рунд бе тази вечер в студиото на „Още от деня“ по БНТ, където Валери Симеоново заяви: „Не съм съгласен допитването за гей браковете да се плаща от нашите пари. Референдумът е политическа самореклама“.

Симеонов категорично подчерта, че е против Истанбулската конвенция и изненадващо разкри, че е убедил още няколко министри от ГЕРБ да гласуват срещу нея. „Аз имам ресорни министри, и няколко от тях гласуваха против. Накрая успях и Горанов да кандърдисам, щото стои до мене“, каза заговорнически Симеонов.

„Обществото вече е обединено срещу Истанбулската конвенция. Въпреки, че ще сме облагодетелствани от един такъв референдум, не е честно да даваме 20-30 милиона за това.

„Тук се цели използването на държавни средства за самореклама. Ние ще бъдем обрагодетелствани, Обединените патриоти, но не е редно. Всички референдуми досега са за това, такава е практиката. Тях ги интересува чисто и просто да направят това, което направи и един телевизионен водещ“, смята Симеонов. В Унгария нямало референдум по въпроса, в Хърватска въпросът бил различен.

„Джендър обучение, няма такова понятие. Еднополовите бракове – това е въпрос, който е решен от Конституцията. Да се задават безмислени въпроси. Колегите залитат. Такава им е стратегията в политиката, с колкото се може повече медиен шум“, отбеляза Симеонов.

Според Симеонов енергийната сигурност на страната е срината. Два големи играча са си разпределили голяма част от използваната енергия, а стари договори с американски централи източват нашите добове.

По отношение на протестите на бизнеса, заради увеличаването на цената на тока, Симеонов каза: „Електроенергията за 2018 година е закупена на ниски цени и сега се товари бизнеса, за да се покрият загубите. В дъното стоят две дружества“, разкри той

„Бяхме привърженици на идеята финансирането на всички НПО-та да бъде осветлено. Този законопроект беше оттеглен. Това бе добре платен лобизъм, който е стегнал в яка примка зимния туризъм“, каза Валери Симеонов.

Относно концесиите на плажовете, вицепремиерът каза: „Те няма да се оправят. Натъкнахме се на проблем със затворените плажове. Има една инвазия на групата на Маргините, която придобива плаж след плаж. Трябва да има общи и прозрачни правила за всички“, подчерта той.

Концесиите на плажовете все още са непрозрачни и тъмни, смята вицепремиерът. „Няма да се оправят тези плажове, това е отнемането на плажовете в затворените обекти, там се намества някой. Отнеха плажа в Албена и го дадоха на фирма, близка до Маргините. Има една инвазия на няколко места – Поморие-Север, Бургас-Север. Всеки се бори за лесните пари, защото концесиите не са на особено високи цени, а се дават за 20 години“, каза той.

Няма достъп до документация обаче, което създава „страхотни условия за непрозрачност и корупция“

„За концесията на Аерогара София документите са публикувани навсякъде, концесията на плаж Лозенец е държавна тайна“, обобщи той.

Източник: Епицентър.бг