Валери Симеонов свиква партийците си, решават дали остават в управлението

НФСБ решава дали да остане във властта.

Вицепремиерът и председател на партията Валери Симеонов е насрочил Национален изпълнителен комитет, който ще се проведе утре.

„Решаваме какво ще правим оттук-нататък и дали ще продължаваме да участваме в управлението“, посочи пред Фокус Симеонов.

Решението на патриотите идва на фона на поисканите днес от премиера Бойко Борисов оставки на министрите Николай Нанков, Валентин Радев и Ивайло Московски.

„Оставките абсолютно не са съгласувани с нас и не само тези оставки, а доста оставки вече. Не съм казвал коалиционен съвет, тъй като отдавна коалицията не функционира“, обясни той.

„Трябва да си идиот, за да смяташ, че с подаването на тези оставки се решава някакъв проблем. Тези хора нямат абсолютно никаква вина за това, че шофьорът не си е вършил работата и е блял настрани. Само на изключително ограничено мислещи хора не е ясно, че катастрофата е в резултат на шофьорска грешка. Това не означава, че няма дефекти по повърхността на пътното платно, но да се прехвърля всичко на това, просто е идиотско. Основната вина, заявявам го пред цялата държава, е на шофьора, на никой друг. Там същият са минали над 70 автобуса, защо другите не са се обърнали. Цялата тази история беше толкова глупаво подведена и то от медиите, и като гледам как премиера с лека ръка уволнява хора, които имат достойнство, професионална кариера и качества, просто не виждам докъде ще стигне държавата“, заяви още Валери Симеонов.

Източник: Канал 3