Валери Симеонов: Трябва да се въведе полицейски час

Трябва да се въведе полицейски час.

Това каза лидерът на НФСБ Валери Симеонов по време на обсъждането на Закона за мерките по време на извънредно положение, предаде репортер на Агенция „Фокус“.

Групата на „Обединени патриоти“ ще подкрепи на първо четене закона.

„Сега искам да ви предупредя, че този закон може би ще трябва да претърпи доста сериозни промени. Като се почне от заглавието. Закон за мерките за извънредно положение – навсякъде след това се говори, че тези промени ще действат до прекратяване на извънредното положение. Според мен наименованието трябва да бъде Закон за мерките по време на извънредното положение, въведено на 13 март до 13 април“, каза още Симеонов.

„По-нататък смятаме, че в този закон има доста излишни текстове, които са поставени просто, за да има някакво книжно или юридическо тяло на този юридически закон. Например – лично аз не виждам смисъл да се вкарва цялата заповед на Министерство на здравеопазването. И до момента тези дейности се извършват, без да има закон и не са незаконни“, допълни той.

По думите му в ал. 2 на чл. 2 се казва, че при необходимост при препоръка на Националния оперативен щаб и заповед на министъра на здравеопазването могат да се установяват допълнително по-тежки противоепидемиологични мерки. „Запазва се правото на Националния оперативен щаб да предприема мерки, да ги изменя, засилва. Смятаме, че в този закон трябва чисто тези условия да се даде възможност и свобода на институциите да си вършат работата“, каза още Симеонов.

Според него трябва да се регламентират религиозните мероприятия. „Не трябва да се правим, че не виждаме, че с една и съща лъжичка се пъха в устата на този и на онзи“, допълни още Симеонов.

Източник: Епицентър.БГ