Валери Симеонов: Всички хотелиери са на моя страна. Само 5% млади се надигат

„Това не е проблем, който може да се реши за един сезон. Направихме обаче всичко възможно и всички институции работиха отлично“.

Това заяви вицепремиерът Валери Симеонов по повод проверките на морето.

Той заяви, че 27 години са се създавали порочни зависимости, между държавата, концесионери и зависимости с хотелиери. „Направих две посещения, за да покажа, че държавата има отношение“, допълни той.

На въпрос, че е имало проверки за едни, пък за други не, лидерът на НФСБ заяви, че ходил във всички заведения, където е имало проблем. „Ходил съм във Влас, имаше едно шумно заведение „Планет“. Ходих и в заведението на Божо Кравата и на Митьо Очите и на други“, допълни още вицепремиерът пред Би Ти Ви.

„Изостанахте от събитията, докато почивахте. Там има 5,6 процента млади, които се надигат. Всички хотелиери са на моя страна“, заяви остро Симеонов на провокация от страна на водещия Хекимян за, това че Слънчев бряг се е утвърдил като курорт за забавления.

„Такъв, какъвто го видяхте, шумен, побъркващ хората, това са една 5,6 процента, всичко останало са семейни туристи. Тази дама не би трябвало да я показвате, защото тя е брутален нарушител на законите. Преди шест дни е приключила проверката на тази дама, като са установени редица нарушения и завземане на 5 дкра. държавна собственост, като това става със съдействието на концесионера на плажа, в който са в престъпен сговор. Плажът е изравнен, дюните, направила си е паркинг, игрище, барбекю, зони за ядене за пиене“, заяви вицепремиерът по повод Елена Иванова, която се води председател на Съюза на собствениците на Слънчев бряг.

„Който е влязъл в политиката трябва да е готов винаги да бъде обстрелван, а аз съм свикнал“, допълни още вицепремиерът.

„Същите тези собственици имат и друга дискотека, тази пред която гръмнаха Георги Илиев. Там обаче заведението е затворено, защото те искат техните клиенти да ги духа морския бриз, те са наследници на ВИС, как може да има дискотеки, които са обезшумени, вадят оборот на вечер по 100 хиляди, не могат да извадят пари да обезшумят ли.

Симеонов заяви, че няма конфликт между него и Ангелкова, защото тя прави съвсем различни проверки от него.

„Под нивото ми е да отговарям на глупотевини, които БСП и Нинова пуска на конвейр три месеца. БСП три месеца се опитваше да бута бутафорни дървета пред народа, за да не видят гората. Първо границата, дадох ги на прокурор, млъкнаха, не бяха фашистки скандали, техния Пламен Узунов обаче нищо, покриха го“, заяви остро Симеонов по повод думите на Нинова през последните няколко месеца и припомни, че няма нито един случай на партиен член на социалистите, който се е провинил и да си е понесъл последиците.

„Кое правителство още в първите си дни е назначавало 1000 полицаи, които вече са на терен, аз не знам такова. Министър Радев реши проблема с униформите, реши се проблема с бежанците и то главно заради оградата. Всеки който отиде, включително и ваш екип, млъкнаха. Йончева сега ще ходи в Унгария да гледа оградата, нека дойде да ви каже“, заяви Симеонов, като допълни, че полицаите са настанени на местата където има повече криминални прояви и даде за пример Асеновград, където положението вече е спокойно.

„Недейте кълва тук там, има си изграден механизъм, описано е направено е, поздравления за министър Вълчев. Това е един брилянтен механизъм, досега държавата не се интересуваше колко деца не ходят на училище, а това са над 20 хиляди. Ще върнем децата със силата на държавата и законността, ако не, те ще бъдат отнети и отглеждани от държавата“, сряза Симеонов водещия, като Хекимян не спираше да провокира госта си с едни и същи въпроси за това, как децата ще се върнат в училище.

Източник: Епицентър.бг