Валери Симеонов разярен: Цялото медийно пространство е узурпирано от ВМРО

Сериозни въпроси се разглеждат на коалиционен съвет, а не в телевизионни студия.

Това каза в сутрешния блок на БНТ вицепремиерът по икономическата и демографската политика и лидер на НФСБ Валери Симеонов по повод изказването на председателя на ПГ на Обединените патриоти и лидер на „Атака“ Волен Сидеров, че ако Истанбулската конвенция бъде приета, правителството ще падне.

Впоследствие към мнението на Волен Сидеров се присъедини и вицепремиерът и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов.

Такъв съвет не е имало, а въпросът е изключително сериозен. В случая явно не сме обединени и се правят самоволни изказвания там, където не му е мястото. Естествено е да има проблеми, когато се работи. Когато каруцата върви, тогава скърца, когато не скърца, тогава е опасно, заяви Симеонов.

По думите му цялото медийно пространство е узурпирано от представителите на ВМРО и този проблем трябва да бъде решен в рамките на Обединените патриоти.

Зависи от Каракачанов дали ще изчистим взаимоотношенията си. Нещо няма комуникация напоследък. Мисля, че това са болести на растежа, които са преодолими. Когато първите симптоми на звездната болест бъдат видени, може да се реагира – разумните хора реагират, посочи лидерът на НФСБ.

Той отрече да е имал среща с председателя на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов, на която да е постигната договорка НФСБ да извади свои депутати по време на гласуването на Истанбулската конвенция в парламента, каквато информация се появи в медиите. Това излезе в сайта на Явор Дачков. Обадих му се и му казах, че не му прави чест. Това е нечистоплътен човек за мен. Някой утре може да каже, че съм се чувал с Кончита Вурст и изпълнявам нейните или неговите указания.

С Цветанов не съм се чувал в последните 14 дни, мисля че той е в чужбина. Но спекулации винаги ще има, коментира Валери Симеонов. Той е категоричен, че НФСБ няма да подкрепи референдум за Истанбулската конвенция, но ще гласува срещу приемането на конвенцията. При референдум 30 млн. лв. ще бъдат похарчени за една глупост. Допитването няма да събере необходимия брой гласове и ще се провали. Темата се преекспонира и се използва за тяснополитически интереси. А темата е сериозна и е рискова.

Тази конвенция няма да мине. Няма нормален човек, който да не се бори срещу насилието, но когато една конвенция дава възможност за едно по-друго образование – там да се говори за социални роли на пола, нещо което не е естествено, това е неприемливо, подчерта Симеонов.

Той обясни, че с промяната в плана за Пирин концесионната такса в Банско се увеличава около два пъти. Не се излиза с един сантиметър от концесионната зона, става въпрос само за строителството на един лифт. Няма да има никакво презастрояване, каза вицепремиерът.

Той съобщи, че Обединените патриоти и ГЕРБ ще предложат да бъде направена промяна в закона за горите, с която да могат да се правят лифтове и влекове без да се променя предназначението на земята под тях. Тези промени ще станат паралелно с изготвянето на нов план за управление на Витоша, уточни Симеонов. Дано има някакво по-бързо развитие на зимния туризъм, защото това е бъдещето на тези региони, добави той.

Източник: Епицентър.бг