Варна припомни как падна ГЕРБ през 2013-а! Три основни кръстовища бяха блокирани

Три основни кръстовища на Варна бяха блокирани при днешния протест в морския град.

Булевардите пред Общината, пред Катедралата и на изхода за Аспарухов мост, както и самия мост се превърнаха в арена на протеста, който вече далеч не е само за цените на горивата, както беше в началото.

С викове „Оставка!” и „Мафия!” демонстрантите показаха своето отношение към управлението на България в този момент. Важен момент на днешния протест беше заявеното искане за отмяна на новите правила за определяне на данък „Гражданска отговорност”, които масово се възприемат като допълнитен удар за най-бедните българи, които могат да си позволят само стари автомобили.

Протестът, в който се включиха близо 500 човека, напомни за масовото недоволство от зимата на 2013-а година, довела до падането на тогавашното правителство на Бойко Борисов, макар и да беше в пъти по-малоброен.

На опразнените улици обаче бяха излезли представители на всички възрасти, цели семейства с децата си. Представители на различни политически сили – от леви, през патриоти, до десни – заедно изразиха недоволството си от управлението.

Представители на организаторите на протеста заявиха на блокирания Аспарухов мост, че поредица от искания са предоставени на вниманието на властта и са отправени лично към премиера Бойко Борисов.

Споменаването на името му обаче предизвика единствено освирквания и призиви „Оставка!”. Мнозинството от протестиращите коментираха, че не очакват истински мерки за подобряване на живота на българите от сегашното правителство.

Източник и снимка: Petel.bg