Васил Иванов: Вижте поредните нагли лъжи на къртицата Дарина Сарелска!

Поредните НАГЛИ ЛЪЖИ на Къртицата Дарина Сарелска! Вижте заглавието, когато отворите статията : „Дарина Сарелска: „Аз репортажи за девера си не съм правила, Васил за кума си – да! „Моя кум се казва Станислав Богоев. Работи като мияч на автомивка в кв. Борово. Не виждам какви репортажи мога да правя за него. Има ме с него на профила ми във фб на мач на Левски.

КАКТО СЕ ВИЖДА. ТАЗИ ЖЕНА ПУБЛИЧНО ДА РЪСИ НЕПРОВЕРЕНИ ФАКТИ ПО МОЙ АДРЕС ! Как мислите – дали така работи и като директор на „Новини и актуални предавания“.

… И ГОВОРИ ЗА „ЖУРНАЛИСТИЧЕСКИ СТАНДАРТИ И ПРАВИЛА И НОРМИ ЗА ПОДБОР И ПРОВЕРКА НА ИНФОРМАЦИЯТА“!!! Ето това е Дарина Сарелска – ТОКУ ЩО ТИРАЖИРА ФАЛШИВА НОВИНА!!! Всеки да си направи извода! Бившия главен секретар на МВР – Георги Костов ми е приятел от 20 години. Още когато беше оперативен работник в „Тежки престъпления“ в 9 РПУ.

Сарелска е шеф и като такъв може и НАСТОЯВАМ да извади от архива на Нова тв едно, ПОНЕ САМО ЕДНО ИНТЕРВЮ, което съм правил с Г.Костов по време на мандата му като главен секретар. Няма да извади, защото няма такова. Няма, точно защото спазвам стандартите за предотвратяване на конфликт на интереси. Тоест – ОЩЕ ЕДНА ЛЪЖА ОТ ЧОВЕКА, КОЙТО РЪКОВОДИ НОВИНИТЕ НА НОВА ТЕЛЕВИЗИЯ И СЕ ГРИЖИ ЗА ОБЕКТИВНОСТТА ИМ… ОЩЕ ЕДНА ЛЪЖА : Отказала ми материал за кмет, за кой съм бил донесъл „папки с готови данни и готови срс-та, записи, изнесени явно по незаконен начин и предоставени в съответната папка“. ЛЪЖА! Получих сигнал за кмет извършил далавера за 2 милиона. Източникът ми беше бившия кмет. Той ми предостави някои документи, с които се запознах и сочеха, че казва истината. Поисках от него, като човек с връзки със служители на общината да осигури още някои документи, които ми бяха необходими. Аз от своя страна също се снабдих с други по други свои професионални канали.

След това изпратих мой сътрудник (външен) да направи няколко снимки с телефона си на действия, доказващи вината на кмета. Това е практика на всички хора в екипа, тъй като сме разпознаваеми лица и не можем предварително да се появяваме на място. След като събрах всичко необходимо -МОЯ ИЗРАЗ Е, ЧЕ МАТЕРИАЛА Е „УШИТ“, тоест всичко съм навързал по случая като доказателства, отидох със събраното при Сарелска и й казах на моя жаргон на Сарелска, че случая е „ушит“. Тоест и кмета е „ушит“. (израза ползваме доста колеги разследващи журналисти от времето, когато Сарелска вероятно е правела анкети за празничното пазаруване в тв.Евроком и досега едва ли се е сблъсквала с такъв специфичен тип журналистика, освен на оперативки) Естествено й съобщих и източника – бившия кмет. Оставаше да отида за интервю с кмета, както й имах уговорка и бившия кмет да застане пред камерата като човека, подал сигнала. Имах и още 2 интервюта да направя с други две виновни лица. И Сарелска спря материала. Настоявам аз и тя да се подложим на полигравско изследване! Аз всички документи, които събирам по дадени случаи ги съхранявам и нося за да ги покажа на оперативка – какво съм събрал и какво имам за някой престъпник или управник. Разследващите журналисти имат различни начини да се сдобиват с документи. Аз това правя от 15 години. Събирам документи за престъпници. Къртицата също твърди, че съм правил материал за общински злоупотреби в община Девня. Отново НЕИСТИНА. В община Девня правих материал за председател на общинския съвет, който преди да стане такъв е дължал данъци и наеми като бизнесмен и е прехвърлил фирмата си на клошар. Къде тук е „общинската злоупотреба“ !?

ОЩЕ ЕДНА ЛЪЖА – в материалите си не съм давал позицията на всички заинтересовани страни!!! ДА ПОСОЧИ ЕДИН ПРИМЕР ЗА ЕДИН ТАКЪВ МОЙ МАТЕРИАЛ,!! Не познавала кмета на Неделино. В подслушваните от ДАНС разговори с кмета ясно личи комуникацията й и връзките й с него. Материалите са по делото в съда. Със Силва Зурлева в ДАНС едновременно бяхме запознати с ролята на Сарелска като „къртица“ в екипа. От наблюдаващия прокурор, занимаващ се с доказателствата и срс-тата по разследването на кмета, чиито телефон е подслушван законно. Когато й казах, че знам, че е предавала информация, Къртицата пребледня и смотолеви нещо от типа – аз съм от района, знаеш как е и спомена и нещо от типа, че чрез девера(депутат от ГЕРБ в 2 парламента и областен управител 1 мандат) и е комуникацията с кмета Беширов. Именно за това Сарелска казва, че не е разговаряла с кмета. Но не казва, че не е давала информация чрез посредник. Сарелска обяснява, че материала е излъчен 37 пъти в ефир. Да, защото го направихме, както се оказа ВЪПРЕКИ Сарелска. 12 пъти ходихме до Неделино. Може да се провери от командировъчните. И се чудехме как кмета е все една стъпка пред нас. Дори заподозряхме един от местните, който ползвахме за съппорт и спряхме да обсъждаме пред него действията си. Хубавото беше, че не бях споменал някои детайли на Сарелска – например, че сме маркирали дограмата и др. После естествено след като й казах, че зная за комуникацията й с кмета, материала се излъчи многократно.

Аз ще застана на детектор на лъжата по всички тези въпроси и на въпроси – изпълнявал ли съм поръчки. Настоявам Къртицата Сарелска да стори същото. Къртицата също твъреше, че не е разпореждала да не се снимат кметове – два ясни записа пуснах. Имам и дълга кореспонденция с Марин Николов по темата – 5 страници в месинджъра на ФБ. Нека видим и статистиката .Преди тази заповед, от средата на 2014 до октомври 2015 имах разследвани от мен 15 кмета. Трима от тях съда отстрани от длъжност – заради моите разследвания. След местните избори, когато ГЕРБ спечели 80 процента от общините – 1 материал за кмет и то не за корупция а за морални прегрешения. И другия – споменатия случай „Девня“, за който вече обясних, колко е „общински“. А материала за обществената поръчка със „спирките“ на Марин Николов не засягаше действия на общинско ръководство – кмет или др., а общинско предприятие “ Градска мобилност“ в София и действията на шефовете на това дружество. Къртицата Сарелска хвали Марин Николов как работел. Марин дава на всякакви хора, непознати на никой в телевизията, скрити камери, за да заснемат едно или друго(мен критикува за тайно записване, което правих за да се застраховам в случай, „колегите се окажат „мишки““). Не пита Марин Николов кои са тези хора и какъв е интересът им. Аз винаги на оперативки обяснявам какъв е сигнала и кой може да е заинтересуван той да излезе. По принцип така работят разследващите журналисти и полицията в цял свят – примерно при задържане на наркогрупа в 99 процента от случаите сигнала е от конкурентната група. После обратното и така си задържат наркогрупите. АЗ ИМАМ ЕМБЛЕМАТИЧНИ ПРИМЕРИ В ТОВА ОТНОШЕНИЕ В КАРИЕРАТА СИ. Последния е когато хванах в издънка и снимах кмета на община Никола Козлево, по сигнал на конкурентна партия. Година по-късно снимах и новия кмет(който беше подал сигнала за предишния) и също разкрих безобразията му. Сигналът за новия кмет съответно дойде от стария кмет. Така се работи. Няма Бог Тангра да ти казва къде, какво и кой кмет или управник върши из страната.

Що се отнася до смехотворните твърдения на Сарелска, че тайното записване е неморално и незаконно – да й припомня ли, че тя разписва заявленията за закупуване на служебни скрити камери!? С които какво правят подчинените й? ИЗМЕСТВА ОБАЧЕ ОСНОВНИЯ ВЪПРОС – КАКВО СЪДЪРЖАТ ЗАПИСИТЕ? КАКВО КАЗВАТ КЛЕТИТЕ НЕЗАКОННО ПОДСЛУШАНИ КОЛЕГИ? Същите, които преди да пусна записите, но алармирах за цензурата, под строй и „съвет“ от Сарелска написаха във ФБ профилите си, че цензура няма.

И накрая – бил съм поръчков! Всички преки шефове с които съм работил досега 14 години не са и намеквали дори, че имат и частичка съмнение в мен и моралът ми. Дарина Сарелска, назована като „къртица“ от службите, подслушващи корумпиран кмет се усъмни в мен и ме обяви за „поръчков“ и „кълбо от зависимости“. Каза го след като аз казах истината. Истината, че Дарина Сарелска налага системна цензура в Нова телевизия. И тази цензура стана причина да подам молбата си и да напусна. След 14 години.

Аз ще заведа дело тази седмица срещу лъжите на Сарелска. Но призовавам колегите журналисти да попитат бившите ми преки шефове имали ли са за мен някога сигнал или грам съмнение в почтенността ми – за поръчкови мателиали правени от мен или някакви зависимости. Бившите ми шефове през годините са Красимира Кръстева, Георти Арнаудов, Аглая Коцева.

Васил Иванов, Фейсбук