Васил Василев: Давай робе, давай, можеш да станеш „ефенди“!

Има турско робство днес!. Поробена е душата на някои политици, чиновници и интелектуалци. Те вярват, че само са се продали и предали. Не знаят, че са поробени до живот. Отърване от турските пранги вече няма. Оттук нататък всичко, което им бъде поръчано, ще бъде повтаряно и похилядвано. Няма „робство“, има „съжителство“, няма „главорези“, има „представители“, няма Батак, няма Перущица и Клисура, това са измишльотини. Ако им наредят, ще викат и на майка си : „ханъм“, ще забулят жените и дъщерите си, ще нахлупят и чалмите, ако им скръцнат със зъби.

От това падение отърване няма. Ако не демонстрират пълна преданост и безпределна вярност към господаря, ги чака съдбата на роба. За да не ги сполети, новите еничари зарибяват бившите си братя и ги пробутват за поробване. Този е умен, но няма пари, онзи е разочарован и лесно ще поддаде, другия са го хванали, че краде и иска защита… Давай, давай, махай „Балканджи Йово“, забрави Вазов, изхвърли Ботев, лъжи за Левски, изсечи дърветата, за да няма „Хубава си, моя горо“, давай робе, давай, можеш да станеш „ефенди“.

След броени дни е 3 март. Идва 140-годишнината на Априлското въстание. Робското стадо ще получи стимуланти, за да почне да пищи. Да го заглушим с гласа на истината : На Трети март чествуваме Освобождението на България от ТУРСКО РОБСТВО. България е освободена от РУСКИТЕ ВОЙСКИ, рамо до рамо с които са се били нашите опълченци, Априлското въстание е за освобождение от РОБСТВОТО. Точка.

Не позволявайте да ви поробват душата, заглушете им лъжите, поставяйте ги на мястото им.

Ние сме свободни хора. Робите вън!

Васил Василев, Фейсбук