Васил Василев: Уран във водата, концесия зад вратата

Преди 20-ина години Янчулев, кмет на София, пресуши чешмите в столицата и докара града до водна криза, която роди виц: „Ти от София ли си или така си миришеш“.

Никой не подозираше, че този хидролог по образование, е накарал софиянци да засмърдят, само за им бъде по-лесно пробутана концесията на “ Софийска вода „.

Някакви менте-англичани пипнаха концесията при Софиянски и водата – о, чудо – отново потече от чешмите, но вече на десеторна цена. Ментетата после шитнаха концесията на други чужди шмекери, които сега ни продават водата 100 ( сто ) пъти по-скъпо, отколкото я купуват, пак от нас. При това на времето водата от чешмата се пиеше, а сега това не се препоръчва. Вероятно концесионерите поддържат комисионни отношения и с търговците на бутилирана вода.

Сетих се за тези бизнес аква-еквилибристики от случая с урановите води на Хасково. Нищо чудно подобна завера да е в дъното и на разгарящия се скандал. Откъде изскочи този уран, защо сега, как замърси водата?

Всичко ще е покрито с мъгла до момента, в който чужд инвеститор се появи на бял кон и предложи някакво предварително подготвено решение, което ще излезе после през носа на хасковлии.

Васил Василев, Фейсбук