Васил Василев: Защо би загубил Борисов?

Защо би загубил Борисов?

1. Защото си намери опонент на ниво. Ако начело на БСП беше Миков, Борисов вече щеше да черпи. Нинова видя ахилесовите пети на Борисов, прицели се и започна да ги обстрелва. Първо го извади от равновесие с избора на Радев. После, без да го изчаква да се окопити, продължи с ударите и го вкара в състояние на постоянна отбрана.

Подбра екип, който превъзхожда преторианците на бившия премиер. Предизвика го на дуел така, че той да избяга и после го обвини в страхливост. Хвърли му ръкавицата и унищожи с един жест ефекта от мъжествената снимка с кожения шлифер, черната капа и пищова в колана.

2. Защото второто правителство на Борисов ще влезе в историята с кадровите му провали. Никой не може да достигне падението, до което се добраха Ненчев и Митов, никой не може да си представи по-безпомощни министри от Лукарски и Бъчварова, никой не може да намери по-негодни членове на кабинета от Кунева и Москов.

3. Защото сравнението между Радев и Плевнелиев се набива на всяка крачка. Паралелът между двамата е в състояние да разколебае и най-верните фенове на дясното. За по-малко от три месеца бившето протеже на Борисов потъна в забрава и само някое платено интервю или публикация ни напомнят колко несправедливо сме били наказвани в продължение на пет години.

18.15
26.03.2017

Васил Василев, Фейсбук