„Възраждане“ организира протест пред НС против пращането на оръжия на Украйна

„Възраждане“ организира протест пред Народното събрание в София на 3 ноември от 8:00 часа.

Поводът е предстоящото гласуване на предложенията на ГЕРБ и на „Демократична България“ за изпращане на оръжия за Украйна.

Партията на Костадин Костадинов заявява, че се противопоставя и на двете решения, съобщава Bulgaria ON AIR.

„Категорични сме, че страната ни няма място в този конфликт между два братски народа, чието разрастване не бива да бъде допускано, тъй като засяга цяла Европа. Позицията на „Възраждане“ винаги е била, че ние можем да бъдем единствено миротворец, но не и държава, която да се намесва в конфликта като предоставя въоръжение на която и да е от двете воюващи страни“, пише в съобщението на „Възраждане“.

Според тях предоставянето на оръжия на Украйна означава и обезоръжаване на българската армия, която и без това е в незавидно състояние.

Ето и какво пише Костадин Костадинов във Фейсбук:

Утре, 8:00 пред Народното събрание!

🟥 На 3 ноември, първа точка от дневния ред на Народното събрание е гласуването на предложението на ГЕРБ и ДБ за предоставяне на малкото останало българско оръжие на Украйна.

🔴 Това е първата крачка в посока на вкарването на България във войната срещу Русия, за което евроатлантическата тълпа в парламента работи от 24 февруари насам.

🔥 Ето защо утре в 8 сутринта Възраждане организира протест пред парламента срещу въвличането на България във войната. Призовавам всеки българин, който има възможност и желание, да бъде с нас.

✅ Призовавам и всяка гражданска или политическа организация, която споделя нашето мнение, също да бъде заедно с нас. Евроатлантическата тълпа доминира в парламента, но изпитва неистов страх от своя народ, защото е наясно, че настроенията и чувствата на българите са срещу намеса във войната.

✅ Нека ясно заявим, че единствената роля, която може да има България в братоубийствения конфликт, е посредническата.

✅ Друго място в чуждата война ние българите нямаме!