Вдигат гигантска джамия за 60 млн. лева в центъра на София

Фондация „Мериам“ иска да построи гигантска двуетажна джамия на мястото на Царските конюшни на пъпа на София.

Това разкри пред Фрог нюз учредителят на фондацията Кемил Рамадан.

Той е внесъл в Столична община искане да се предостави терена за изграждане на най-големия молитвен дом за мюсюлманите у нас.

Рамадан уточни, че ако не стане на мястото на Царските конюшни, тогава ще настоява за друг парцел, но задължително в центъра. Да не ме пращат в „Малинова долина“ или при „контингента“. Бившият кандидат-президент се закани, че ако молбата му не бъде удовлетворена, ще организира масови протести. „Мюсюлманите в България са вече над 2, 5 млн. души, като в София те са 200 хиляди. Единствената джамия побира 500 души и е крайно недостатъчна, за да събере всички вярващи. Всеки петък там има т хиляди поклонници, които остават извън сградата. Те пречат на преминаващите, затрудняват движението. А това създава недоволство, нагнетява се напрежение“, казва Кемил Рамадан в писмото си до кмета Йорданка Фандъкова.

Учредителят на фондацията обясни още, че храмът ще струва около 30 млн. евро. „Парите са от български и чужди спонсори. Един от тях, обаче е основен. Той е един от тримата най-богати мъже в света. Ще дойде на първата копка на джамията и на нейното откриване. Няма да има скрито покрито“, уточни той. Не скри гнева си от това, че ДПС са обещавали да построят джамия, но 25 години се са си мръднали пръста. Там всички са сложени от ДС. Има участници във Възродителния процес. Няма как от такива хора да очакваш, че ще изпълнят обещанията си“, заключи Рамадан.

Източник: Сливен Сега