Вече съм убеден, че има заговор на държавно ниво за тоталната медийна защита на Красимир Каракачанов

Вече съм убеден, че има заговор на държавно ниво за тоталната медийна защита на Красимир Каракачанов.

При аферата „Десислава Иванчева“ е кристално ясно, че вемереовецът Петко Дюлгеров е посредник при подкупа, а може би и нещо повече.

Но нито една телевизия не смее да попита министър Каракачанов как така водещ в неговата телевизия „България 24“ е главно действащо лице в аферата. И защо телевизията начаса изтри всички предавания с този водещ. Пълна тишина!

Преди три години тефтерите на Цветан Василев показаха, че Каракачанов е бил редовен посетител на банкера. Вемереовецът се оправда, че бил при Василев не за себе си, а за да ходатайства за други хора. От това уличаващо признание не последва нищо – нито прокуратурата подгони Каракачанов, нито медиите го разковаха.
През 2013-а ВМРО вкара евродепутат с парите на банкера, което направи Джамбазки най-скъпият евродепутат за всички времена, чийто мандат „тежи“ 3 милиарда лева. Но и от това не последва нищо. Пълна тишина!

По мой сигнал Военно-окръжна прокуратура води разследване срещу министър Каракачанов за корупция във военното министерство. След като дадох показания пред военен прокурор преди четири месеца, обявих това във Фейсбук. Но нито една телевизия не смее да попита самодоволния министър за това разследване.

Тези дни френският „Нувел Обсерватьор“ излезе с потресаващи разкрития за криминална търговия с български паспорти, купувани от албанци в Македония и Косово, в дъното на която са обитателите на вемереовската централа на „Пиротска“. И пак гробно мълчание в медиите!

Наскоро в една телевизия ми бе казано, че срещу всеки в тази държава може да се говори критично, но за Каракачанов нещата били деликатни и трябвало да сме по-предпазливи…

Почвам да вярвам, че имаме вицепремиер и силов министър със статут на мафиот номер едно. След като всички се страхуват от него, какво друго да мисля?

Велизар Енчев, Фейсбук