Вежди Рашидов отсече: Ако Нинова вземе „Бузлуджа“, то Симеонов да вземе Шипка

„Г-жа Нинова може да каже каквото си поиска. Позицията на правителството за „Бузлуджа“ е държавно. Паметниците на българска земя са единствено национални паметници. Валери Симеонов е прав. Ако Нинова вземе „Бузлуджа“, то Симеонов да вземе Шипка“.

Това заяви Вежди Рашидов от ГЕРБ по bTV, цитиран от БЛИЦ.

„Нинова прави политически игри и евтин пиар. Нито партията може да го вземе, нито държавата. Трябват минимум 30 милиона инвестиции, за да го стегнат. От къде ще ги извадят?“, пита той.

„Запалването на крана на НДК е най-искрена вандалщина. Държава, в която сутрин, обед и вечер се събарят паметници, няма място за мои произведения. Паметникът е рухнал, защото от 40 години не се обгрижва. Собствениците трябва да се грижат за собствената си собственост. Фандъкова не го е разрушила, не трябва да обвиняваме нея. Общината е проявила безстопанственост. Аз съм „за“ всеки паметник. България скоро ще започне да прилича на гробища от тая вечна памет. Трябва да вложим малко естетика“, каза Рашидов.

„Паметникът на НДК е направен, за да бъде точно там. Ние сме много говорящи, всичко знаем. Кой ли не се изказа по всички въпроси?“, пита той.

„Имаше предложение Боршош да управлява НДК, аз го назначих. Драмата не е в това. Там вече текат следствия, нека органите си свършат работата. Положението беше простичко, когато аз поех Дянков НДК имаше 3 милиона печалба, малко по-късно станаха 9 милиона. Груева има много опит и затова беше шеф на културния център и става втори директор на НДК. Тя ми подаде сигнал, много притеснена от недостига на заплати. Аз управлявах едно Министерство на културата за цяла България, в което има 140 човека, а в НДК работят 300. Направих проверка и пожелах финансов отчет от Боршош. Оказа се, че разходите са по-високи от приходите и НДК работи на дефицит. Подадох сигнал, заминах на почивка и като се върнах вече не бях принципал“, коментира Вежди Рашидов.

Източник: БЛИЦ