Велизар Енчев: Често сме имали простаци на власт, но в това правителство са цяла орда

Ако езикът е огледало на мисълта, речникът на вицетата Валери Симеонов и Красимир Каракачанов разкрива мисловен процес на хамали и плейметки.

За вицето по тишината бременни жени са с „инстинкт на улични ….“, а достойното поведение на бойните летци в Граф Игнатиево е „национална измяна“.

Македонстващият министър мисли обратното и предпочита да има „млади буйни пилоти, а не заспали …….“. Когато политици на висок държавен пост вкарват в публична употреба понятията „улични ….“ и „заспали …..“, такива трябва да се изхвърлят от властта на минутата, защото са обществено опасни.

Зловещата ирония е, че отговарящото за демографията вице нарича изнасилени малолетни „улични ….“, вместо да предложи крути мерки срещу изнасилвачите. А какъв ще е бойният дух на една армия, щом военният й министър говори за „заспали …..“ в нейните редици?

В България някой-друг простак често е успявал да узурпира властта. Но в това правителството тези са цяла орда и нямат спирачка. Но на кого да се сърдим – ние си ги избрахме!

Велизар Енчев, Фейсбук