Велизар Енчев: Днес БСП и ДПС с основание искат оставката на Валентин Касабов

Днес БСП и ДПС с основание искат оставката на Валентин Касабов, но преди една година парламентарната зала остана безмълвна, когато същият депутат изричаше от трибуната грозни обиди към мен.

Касабов е осъден на две инстанции от моя милост заради обидни изказвания по мой адрес от парламентарната трибуна през 2016 г.

Сега чакам последната инстанция да потвърди присъдата и увеличи наказанието за този депутат. По-конкретно: След мое поредно изказване срещу неприлично дългите Коледни и Великденски ваканции на депутатите, подкрепено с две писмени предложения за намаляването им, въпросната персона застана на трибуната на Народното събрание и отправи най-гнусни обиди срещу мен и моето семейство, заради което бе отстранен от залата. Присъдата е прецедент в парламентарната практика, защото досега няма осъден депутат за изказване в пленарната зала.

В парламентарната комисия по етика депутатите отказаха да го осъдят и това ме принуди да се обърна към съда. Сиреч, да чакаш правда от парламента е илюзия.

Силно се надявам това лице най-после да получи заслуженото и бъде отстранено от Народното събрание, но съм сигурен, че ГЕРБ няма да позволи това и отново ще го защити. Защото гарван гарвану око не вади. Ако Антон Тодоров е истинското лице на ГЕРБ, Касабов е еманация на патриотарската същност.

Велизар Енчев, Фейсбук