Велизар Енчев: Комисията по етика да разгледа обидите на Симеонов към президента

Независимият депутат и лидер на партия „Българска пролет“ Велизар Енчев поиска парламентарната комисия за борба с корупция, конфликт на интереси и етика да разгледа обидите на лидера на НФСБ Валери Симеонов към президента Румен Радев.

Миналата седмица лидерът на НФСБ Валери Симеонов нарече новоизбрания президент Румен Радев – „шофьор на самолет“, а съпругата му – „някаква висока жена“.

Публикуваме пълния текст на писмото на Велизар Енчев:

До Парламентарната комисия за борба с корупцията, конфликт на интереси и парламентарна етика

Г-н Валентин Николов – председател Уважаеми господин председател,

Предлагам на 25 или 26 януари 2017 г. да се свика заседание на ръководената от Вас комисия, на което да се разгледа и осъди поведението на народния представител Валери Симеонов–съпредседател на парламентарната група на Патриотичния фронт.

В последните дни на работата на 43-то Народно събрание г-н Симеонов отправи недопустими обиди към съпругата на новия държавен глава на Република България, както и към президента г-н Румен Радев. С вулгарното си поведение Валери Симеонов уронва престижа на всички народни представители, поради което Парламентарната комисия за борба с корупцията, конфликт на интереси и парламентарна етика трябва да наложи възможно най-строгото наказание на този народен представител.

Ако комисията откаже да разгледа този казус, оправдавайки се с малкото останало време до края на 43-то Народно събрание, това ще означава, че тя е солидарна с такива брутални прояви, демонстриращи незачитане на държавните институции и изключително нисък личен морал и култура.

Народен представител: ВЕЛИЗАР ЕНЧЕВ 24 януари 2017 г.