Вера Иванова от „Системата ни убива“: Той просто живее в друго измерение. Не вижда хората как страдат

Кадър: 7/8 ТВ

Репортерът Станислав Балабанов от телевизия 7/8 излезе на площада в столицата, където тази вечер има поредно събиране на протестиращи.

Гражданите скандират „Оставка“.

„Протестът направи 120 дни на площада. Исканията са за оставка на правителството. Протестът не е собственост на никого. Той е на всички нас. От няколко дни събитията се позабравиха, но ние сме тук от ден 1 и ще продължаваме“, коментира Балабанов, след което повика пред микрофона Вера Иванова – майка от „Системата ни убива“.

„Само празни обещания. Днес той каза, че няма да остави нито един гладуващ, а ние през седмицата обикаляме стотици семейства с деца, гладуващи, носим хляб, ориз, брашно, той просто живее в друго измерение. Не вижда хората как страдат. Протестът е жив, протестът ще продължи. Защото нямаме крачка назад. Много млади хора казват, че ако нищо не се случи, ще напуснат България и никога няма да се върнат. Докато протестът победи. Независимо от време, от условия и т н.

Неговото поведение е да ни обвинявяа за всичко, Валери Симеонов, Цвета Караянчева, всеки един се изгаври с нас, с най-беззащитните, с най-уязвимите, с децата ни, и точно това пък нас ни държи да не се откажем. Всички трябва да разберат, че ние няма какво да губим.

Нас ни наказват за това, че протестираме. Те искат да видят как страдат децата ни, как хората с увреждания изнемогват, гладуват. Това е тяхното наказание към нас. Ние срещи нямаме. Опитахме се да влезем в министерството, пуснахме им една черна димка, какъвто е нашият живот“ – сподели Иванова.

Източник: Petel.bg