Веселин Марешки призна, че рекетира ГЕРБ и обяви, че предсрочните избори са нежелани

Лидерът на „ВОЛЯ“ Веселин Марешки отново заяви, този път пред сутрешния блок на БНТ, че решение дали парламентарната група остава в парламента ще бъде взето след срещата с представители на ГЕРБ, предвидена за сряда, на която управляващите ще разяснят управленската и коалиционната си политика.

Вчера Марешки постави това условия и в интервю пред Би Ти Ви,след като по-рано обяви, че напуска парламента, но без да изясни защо.

Заплахите на „Воля“ да напусне парламента са рекет върху управляваащите и по-специално върху ГЕРБ, призна Марешки в прав текст..

Той отново нападна патриотите.

Обществото остава с впечатлението че депутатите от Обединените патриоти са „политически измамници“, които са влезли в парламента за собствена изгода, заяви Веселин Марешки.

„Правим тази крачка, за да ги свалим на земята и да им припомним, че когато са се явявали на избори, са имали обещания за полицай във всяко село, справяне с демографската криза”, подчерта той.

По думите му депутатите от Обединените патриоти са „вредни за България“.

Ако „ВОЛЯ“ и ГЕРБ не стигнат до съгласие на срещата в сряда, има два варианта – да се разкрие на показ коалицията ДПС-ВМРО и т.нар. „патриотична коалиция“ или да се случи следващата коалиция ДПС-БСП-Патриотите, което по думите му е недопустимо.
Марешки допълни, че третият вариант е да се свикат предсрочни избори, но това е нежелателен вариант.

„Това ни спира да бъдем крайни”, каза той.

Веселин Марешки обаче заяви, че ако трябва, ще се стигне до предсрочни избори, за да се отложи сделката за закупуване на F-16.

Източник: Епицентър.бг