Вие сте 240 търтея, и всеки получава над 8000, че и повече лева на месец – говоря само за официалните суми

ТЕ- ДЕПУТАТИТЕ, НЕ СА КАТО ОБИКНОВЕНИТЕ ХОРА!

Социалният министър с голяма степен самодоволство обяви, че от 01.06.2019 година, пенсионерите щели да им се увеличат пенсиите…..С ЦЕЛИ 5,7 % – ВЕРОЯТНО!

Тоест, ако приемем една пенсия от 300 лева – около 17 лева увеличение – тоест едно кило кашкавал.

Отсега пенсионерите пресмятат как ще се отдадат на живот в разгул и охолство с това невероятно увеличение, благодарение на топлите грижи на герберастите.

И поради това, с чувството на добре изпълнен дълг, след като народът цъфна и върза, депутатите си увеличиха и техните заплати с някакви си около 90 лева месечно. Нищо работа, джобни за един ден за тях. Че по наредба им се полагали. Без да пропуснат да изтъкнат колко получава и Президентът. Получава, ама той е един, а вие сте 240 търтея, и всеки получава над 8000, че и повече лева на месец – говоря само за официалните суми. За лобистките са най-малко петцифрени – минимум!

Както се вижда, депутатите, както и си сподели Мамата на нацията, не са като обикновените хора. За тях 90 лева са мизерна добавка към мизерните им заплати, недостойни за народни представители.

Обаче между 10 и 20 лева /евентуално/ увеличение на пенсиите им се вижда огромна и невероятна щедрост към плебса. И то евентуално от средата на другата година, когато я камилата, я камиларя…..ама отсега пенсионерите могат да започнат да благодарят!

Като имам предвид колко от депутати изобщо вършат някаква работа, колко от тях правят смислени изказвания и изобщо изказвания, се чудя за какво изобщо им се дават тези пари? И без това някои като Свинчо и Почтения дори не знаят колко са им заплатите, тъй като си формират насъщните от комисионните…

Ама както казах….те депутатите, не са като другите хора…..

Елена Гунчева, Фейсбук