Виена никога не е имала своя Бай Ганьо. И никога няма да има своя Бойко Борисов

Странни и необясними ми изглеждат коментарите за цената на нашето ротационно мероприятие и цената на австриййското такова.

Поради няколко причини:

1. Виена няма в историята си ориенталски спомени и комплекси. За разлика от София, която е натоварена с вековни исторически негативи и всячески се стреми да заличи срамните си спомени с разточителна и парвенюшка церемониалност.

2. Курц или който и да е друг канцлер на Австрия не е съпоставим и сравним с нашия Бойко, тъй като Курц е образован, интелигентен, умен и въпреки възрастта си, е натрупал политически опит в една цивилизована среда, без да има тъмно минало, стаж в разни престъпни структури.

3. Виена не извади на сцената лица, подобни на безличните Л. Павлова, Т. Дончев, Е. Захариева, Мария Габриел, Кристалина и т. н.

4. За Виена председателството е рутинно и дежурно действие и Виена, за разлика от София, не преекспонира едно бюрократично събитие, защото това не би имало особен смисъл, камо ли някакво реално значение за позициите на Австрия по въпросите, които раздират Европа.

5. Виена не парадира с ротационното мероприятие и не се занимава с дигитализации, неосъществими мисии на територията на Западните Балкани, защото за Виена е по-важно да опази Европа от последствията на безумната политика на гедерейската комсомолка Меркел.

6. Във Виена и Австрия никога не е имало чорбаджии с потури, фесове и антерии.

7. Виена никога не е имала своя Бай Ганьо. И никога няма да има своя Бойко Борисов.

8. Австрия е такава, каквато е, защото някога България е участвала в спирането на Османското варварско нашествие до стените на Виена.

И така нататък…

Любомир Кольовски, Фейсбук