Виктор Орбан: Джордж Сорос трябва да бъде изметен от Унгария

„Всяка група от гражданското общество, която се финансира от милиардера Джордж Сорос, трябва да бъде изметена от Унгария“.

Това предаде „Ройтерс“, като се позовава на заместник-председателя на партия ФИДЕС – Шилар Немет.

Виктор Орбан многократно е обвинявал милиардера филантроп Джордж Сорос, че се мъчи чрез своите фондации и мозъчни тръстове да подкопава устоите на европейските нации. Той също така обвинява и неправителствените организации, финансирани от милиардера, че получават пари, за да организират бежанските вълни и да поощряват миграцията.

Джордж Сорос е известен с това, че е застъпник на миграцията, която се наблюдава в Европа от две години насам. Той критикува европейските страни, че затваряли границите си и по този начин възпирали свободното движение на хората, което било тяхно право.

През 2015 година Джордж Сорос се обяви за премахване на европейските граници и за безусловно приемане на бежанците, които щели да „освежат“ остарялото население на Европа. Към призива му се присъедини Ангела Меркел, която стана канцлер на Германия благодарение на неговата подкрепа.

Джордж Сорос изпадна в немилост, след идването на Доналд Тръмп на власт. Унгария е първата страна, която открито напада милиардера и го гони от собствената си територия.