Владимир Путин: Джордж Сорос готви „Майдан“ за Доналд Тръмп

„Има определени сили в САЩ искат да попречат на Доналд Тръмп да управлява страната и легитимността му като президент да бъде подкопана“.

Това обяви на пресконференция руският държавен глава Владимир Путин, предаде „РИА Новости“, цитирана от Епицентър.бг.

Владимир Путин подчерта, че същите тези кръгове направили „Майдана“ в Украйна, сега са готови да организират такива събития и в САЩ. Става дума за милиардера Джордж Сорос, който стоеше зад „Майдана“ в Киев.

Руският президент допълни, че са поставени две цели от елитите срещу Доналд Тръмп.

Първата цел е да подкопаят легитимността на Доналд Тръмп.

Втората цел е „да му вържат ръцете и краката“, че да не може да изпълни обещанията си от предизборната кампания.

Владимир Путин категорично отрече информацията, че Русия разполага, с какъвто и да е компромат срещу Доналд Тръмп. Той определи тази информация, като фалшива.

Руският президент добави, че Доналд Тръмп е посетил наистина Русия преди няколко години, но тогава той не е бил политическа фигура.

„Да не би някой да си мисли, че нашите спецслужби преследват всеки американски милиардер? Естествено, че не. Това са пълни глупости“, подчерта Путин.

По неговите думи в САЩ се наблюдава деградация на американския политически елит.

„Хора, които поръчват фалшификации от този род, каквито сега разпространяват по адрес на новоизбрания президент на САЩ, изфабрикували са ги и ги прилагат в политическата борба, са по-зле и от проститутките. Такива хора нямат никакви морални ограничения“, допълни руския президент.