Владимир Путин: Нас постоянно ни провокират и се стремят да ни въвлекат в конфликт

Владимир Путин обяви, че разширяването на НАТО се прави с цел Русия да се сдържа, понеже е възприета, като основна заплаха. Той отбеляза, че Русия постоянно е провокирана и се правят опити да бъде въвлечена в конфронтация. Също и допълни, че продължават опитите за намеса във вътрешните работи на страната.

Това заяви руският президент пред колегията на Федералната служба за сигурност, съобщава РИА Новости, цитирана от БЛИЦ.

„Нас постоянно ни провокират. Провокират ни и се стремят да ни въвлекат в конфликт, не се прекратяват и опитите за намеса в нашите вътрешни дела с цел дестабилизиране на обществено-политическата обстановка в самата Русия”, каза Владимир Путин.

Според него чуждестранните специални служби са изключително активни в Русия, като проявяват особен интерес към военнотехническия потенциал на страната. Той допълни, че само през миналата година е била прекратена дейността на 53-ма служители и 386 агенти на чуждестранни специални служби.

Владимир Путин определи, като много важно да бъдат неутрализирани опитите на чуждите специални служби да се доберат до засекретени данни, най-вече в сферата на военнотехническия потенциал на Русия.

Поради таз причина Владимир Путин каза, че има завишени изисквания към контраразузнаването на страната. Той алармира, че броят на кибератаките по официалните структури на Русия се е увеличил цели три пъти в рамките на година.