Владимир Путин предупреждава: Третата световна война ще сложи край на цивилизацията!

Разбирането за факта, че евентуална Трета световна война може да доведе до края на днешната цивилизация, трябва да ни сдържа от крайни и особено опасни действия на международната арена, които могат да доведат до край на съвременната цивилизаия.

Това заяви президентът на Русия Владимир Путин по време на традиционната „пряка линия“, чрез която той всяка година разтоваря с избирателите.

Разговорът в ефир започна точно в 12:00 ч., до този момент бяха получени над 2 млн въпроса.

Путин припомни фразата на Айнщайн: „Не знам с какви оръжия ще се води Третата световна война, но Четвъртата ще се води с камъни и тояги“.

Президентът подчерта, че след Втората световна война светът живее в относително глобален мир.

„Но постоянно някъде избухват регионални конфликти, достатъчно е да си спомним войната във Виетнам, конфликта на Корейския полуостров, днес в Близкия изток постоянно има конфликти – ту в Ирак, ту в Либия, ту някъде другаде. Но глобални конфликти не е имало“, продължи президентът.

Страхът от взаимно унощожение винаги сдържаше водещите държави от резки движения, подчерта Путин.

По случая „Скрипал“ Путин отбеляза, че Русия трябва да получи достъп до своите граждани.

„Много ни се иска да получим достъп като минимум до нашите граждани и по-точно Юлия Скрипал в дадения случай, и да ни дадат възможност да участваме пълноценно в разследването“, подчерта той.

При това Путин отбеляза, че, поне според него, не може да става и дума за употреба на бойно отровно вещество.

„Ако, както твърдят във Великобритания, срещу тези хора беще употребено бойно отровно вещество, то те щяха да загинат на място в течение на няколко минути или секунди. Това, слава Богу, не се случи, значи маме работа с нещо друго“, подчерта президентът.

Путин увери още, че държавата не възнамерява да закрива никакви популярни социални мрежи и интернет-ресурси.

Няма да допуснем никакви провокация от страна на Украйна по време на Световното по футбол, категоричен бе президентът в отговор на въпрос на зрител, който бе притеснен от възможни военни действия на Киев в Донбас.

Източник: Епицентър.бг