Владимир Путин: САЩ и Западът са изцяло виновни за Сирия

Владимир Путин даде да се разбере на Запада, че няма да позволи на терористите да шантажират целия свят, като вземат заложници и колят затворници. Такова нещо е напълно недопустимо и вина за него има Западът и на първо място САЩ.

Руският президент Владимир Путин обвини САЩ и Запада, че са изцяло виновни за случващото се в Сирия. Повод за тези обвинения стана острата реакция на Запада и САЩ, че руските бомбардировки в Алепо са довели до убиването на над 150 цивилни души.

В същото време в Брюксел страните членки на ЕС ще обсъждат въвеждането на нови санкции срещу Русия на срещата си в понеделник на 17 октомври. Този път ще искат да въведат нов пакет от санкции заради общата ситуация в Сирия и по-специално за ситуацията в Алепо, твърди американското интернет издание Уолстрийт джърнал (The Wall Street Journal).

В отговор на обвиненията, че Русия е извършила военни престъпления в сирийския град Алепо, Валдимир Путин ги определи, като политическа реторика срещу Москва.

„Твърдо съм убеден, че нашите западни партньори, на първо място САЩ, са изцяло отговорни за ситуацията в региона изобщо и в Сирия в частност“, каза руският президент Владимир Путин в интервю за френската телевизия TF1.

Владимир Путин е категоричен, че руските въздушни удари са изцяло насочени против терористичната организация „Ан Нусра“, която е част от „Ал Кайда“. Той също така подчерта, че няма да позволи на терористите да шантажират целия свят, вземайки заложници и обезглавявайки затворници.