Владимир Путин: В САЩ се развива политическа шизофрения

Русия е готова да предостави на Конгреса на САЩ стенограмата от разговора между американския президент Доналд Тръмп и руския министър на външните работи Сергей Лавров.

Това обяви руският президент Владимир Путин, който отрече Тръмп да е издал тайни на Лавров, предаде ТАСС, цитиран от Дарик нюз.

Путин изрази мнение, че в САЩ се развива политическа шизофрения. Така той коментира съобщенията в американски медии, че Тръмп бил издал тайни на Лавров при срещата им в Белия дом миналата седмица.

Путин говори на пресконференция в Сочи след разговорите си с гостуващия в руския черноморски курорт италиански премиер Паоло Джентилони.

Продължавайки в същия ироничен стил, руският президент каза, че е беседвал с външния министър по тази тема. „Ще трябва да му наложа порицание, защото той не ни каза какви са тези тайни – нито на мен, нито на представители на руските спецслужби“, пошегува се Путин.

Руският президент посочи, че страната му е готова да предостави в Сената и в Камарата на представителите на САЩ стенограма от разговора между Лавров и Тръмп, ако американската администрация няма нищо против.

Путин каза, че американските политици, които според него разпалват „антируски настроения“, са или „глупави“, или „опасни и безскрупулни“. По думите му те „вредят на собствената си страна“, отбелязва Асошиейтед прес.

Той заяви, че първоначално Москва сметнала за „забавни“ дебатите за руска намеса в американската политика, но сега е „разтревожена, защото е трудно човек да си представи какво могат да измислят по-нататък хората, които раждат подобни безсмислици“.

Попитан какво мисли за президентството на Тръмп, Путин каза, че американският народ трябва да прецени това. Руският президент обаче изтъкна, че представянето на Тръмп може да бъде оценено „само когато му бъде позволено да работи на пълен капацитет“ – намек, че някой възпрепятства дейността на американския му колега.

Източник: dariknews.bg