Владо Береану: Горанов има зависимости и трябва да подаде оставка

Ставайки министър, поемаш определени отговорности и норми на поведение.

Едно от най-важните неща, които не можеш да допускаш, са зависимостите.

Зависимост е и да живееш в чуждо жилище.

Това заяви пред Фрогнюз журналистът Владо Береану по повод апартамента, в който живее финансовият министър Владислав Горанов.

Световните норми на поведение изискват, когато някой министър изпадне в подобна зависимост като тази на Владислав Горанов, трябва да напусне поста.

Горанов в началото даже не разбра, че не е морално да живее в жилище, което не е на майка му, баща му, съпругата му. Шест години обитава апартамент, чийто среден наем е поне 1000 лв. Това означава, че някой му е дал 70 000 лв., а това е зависимост.

Твърдението, че нито една от фирмите на кръстника Съриев не са получавали обществени поръчки, е абсурдно. Съриев участва в най-различни бизнес отношения и може да поиска услуга за свой приятел. Освен това той е прехвърлил фирмите си на жена си.

След като Горанов видя, че обясненията му не минават, го удари на чувства. Как децата му се били уплашили от земетресението и той искал да ги спаси… Много хора с деца живеят по високите етажи и те не са си сменили жилищата заради земетресението. Единственият изход от тази ситуация за финансовия министър е да си подаде оставката или да бъде уволнен, смята Владо Береану.

Източник: Фрог нюз