ВМРО ли е новото НСО? Как фирма на депутат и на зам.-министър печели държавна поръчка за 22 млн. лв.?

Мистериозна смърт и след нея хиляди неудобни, но парещи въпроси, замесени политически лица от ВМРО, семейни фирми и оглушително мълчания от страна на институциите.

Нито МВР, нито НСО поема случая и никой от държавата не уведомява близките за причините три дни след трагедията.

Витаят огромни подозрения. Реакциите на заподозрените властимащи са пълни със страх и гузност да не се размирише около смъртта. Заместник- министърката по социалните въпроси Султанка Петрова е дясна ръка на лидера на ВМРО. Съпругът й някой си “Петю Петров” е управител на фирмата и едноличен собственик. Нарича се “Дефенс Секюрити”, пише в свой коментар по горещата тема евродепутатът Николай Бареков. Вижте безпощадния му анализ и въпросите точно в десетката, които задава, съобщава Bnews.bg

*Публикуваме без редакторска намеса.

„Ето как изразът “Корупцията убива” не е просто празни приказки. Младо момче (25 г.), почти юноша, умира на работния си пост като охранител не къде да е, а в новата сграда на Парламента. Бившият Партиен дом. Между Министерски съвет и Президентството. Умрелият/убитият младеж Даниел Тасев не работи в НСО, а в частна фирма, която прибира част от поръчката за 22 000 000 (милиона) от държавата, за да върши работата на НСО. Която е заета да охранява други работи. Но собственик на частната фирма е бил висш държавник, чиято половинка понастоящем е “само” управител и едноличен бос на фирма с подобно име, което изпълнява поръчката. Заместник – министърка на ПатрЕотите (ВМРО) се оказва собственик на тази фирма преди да се впусне дебрите на Парламента и МС от 2014. Юношата умира при неизяснени обстоятелства. Нито МВР, нито НСО поема случая и никой от държавата не уведомява близките за причините три дни след трагедията. Витаят огромни подозрения. Реакциите на заподозрените властимащи са пълни със страх и гузност да не се размирише около смъртта. Заместник- министърката по социалните въпроси Султанка Петрова е дясна ръка на лидера на ВМРО. Съпругът й някой си “Петю Петров” е управител на фирмата и едноличен собственик. Нарича се “Дефенс Секюрити”, “Защита” по български. За разлика от “Дефенс Консулт”, както се нарича фирмата на жена му Султанка. Така са ПатрЕотите. Или са в Атака или в Защита. Самата заместник-министърка, според БТВ, звъни на потърпевшата майка да и предлага пари срещу колаборация или да не ровят излишно причините за смъртта на детето си, на най-скъпото си. Така действат заместник-министрите от ВМРО по социалните въпроси. Докато майките протестират заради децата си. А други майки погребват децата си без да знаят как са умрели в центъра на държавата ни, охранявайки лъскавия ремонт на Народното събрание за повече от десетки милиони. Дали дясната ръка на лидера на ВМРО осъзнава в каква низост и престъпления я забъркват или сама се е забъркала. Очаквам реакцията, без компромис, на другата дясна ръка на господин Каракачанов. Очаквам реакцията на Прокуратурата и специално на господин зам. Главен прокурор Гешов, който вече отговаря за корупцията. Има ли законни отговори на въпросите:

1. Как фирма на депутат и зам.-министър от ВМРО печели като подизпълнител част от 22 милиона от държавна поръчка за охрана на обект, който влиза в юрисдикцията на НСО? ВМРО ли е новото НСО?

2. Има ли опит за натиск или подкуп, когато зам.-министър предлага пари на потърпевшите роднини след инцидента, довел до смъртта на служител на частна фирмата, чийто собственик и управител е съпруг на въпросния зам – министър? Султанка Петрова като висш държавник или като частник предлага парите на семейството на жертвата? На ръка ли ги предлага или по банков път? Как така коскоджамити зам. – министър притеснява опечалени по телефона от името на частна фирма и няма ли страшен конфликт на интереси? ( НАП, КОНПИ, ще спите ли?) За морал вече не говоря, защо ПатрЕотите са тинята на блатото.

3. Има ли данни за корупция и конфликт на интереси при лицето Султанка Петрова, дясна ръка на Красимир Каракачанов, вицепремиер и министър на отбраната?

И като бивш партньор на ВМРО държа да отбележа – знам колко е важна за ръководството на партията фигурата на госпожа Султанка Петрова. Очаквам отговор без високопарни патриотарски локуми. Същото очаквам и от прокуратурата. Обществото, надявам се, очаква нещо подобно. Ако е останало някакво подобие на общество все още.“

Ето коя е въпросната охранителна фирма е „Дефанс консулт“ и кои са свързани с нея:

През октомври 2014 Султанка Петрова прехвърля дружествения си дял на Мария Петрова. Фирмата е преобразувана от ООД в ЕООД. Управител и едноличен собственик на капитала към днешна дата е Филип Чипев. В ТР съществува и фирма “Дефанс Секюрити”, регистрирана една година по-рано, на която към днешната дата едноличен собственик в Петю Петров (мъжът на Султанка).

Фирмата е избрана да охранява обекта от строителя, спечелил обществената поръчка за 22 млн през 2016 година.