Война в Пловдив! 300 излязоха на протест срещу некадърността на кмета Тотев, полицията ги репресира с негово съгласие

Най-неадекватният кмет в историята на Пловдив – Иван Тотев, удари дъното!

С неговото съгласие полицията се хвърли да репресира протестиращи срещу…некадърността на градоначалника.

Заради нея вече една година не могат да се асфалтират два километра и половина път в „Коматево“, което държи местните жители в тотална изолация.

Поради това те отново излязоха на протест срещу Тотев, като още в самото начало на шествието възникна пререкание между протестиращите и униформените. Причината бе, че МВР служителите не разрешиха на пловдивчаните да блокират Околовръстното. Вчера Административният съд уважи жалбата им за затваряне на пътя, но от полицията не са им разрешили. Явно с подкрепата на мамин Ваньо.

Поради тази причина хората започнаха да пресичат бавно на зелен светофар, с което са затрудниха движението. В разрешителното за протеста крайният час на проявата е записана в 18.30 часа, но хората продължиха с демонстрациите.

Накрая шествието, което е над 300 души, блокира изцяло Околовръстното шосе. Това доведе до нови пререкания между полицията и протестиращите. Хората започнаха да скандират срещу униформените, а в крайна сметка млад мъж бе арестуван за нарушаването на обществения ред.

Крепостните коматевци на Тотев обаче подготвят за утре нещо, от което със сигурност кмета ще го заболи главата. Ами, ако на тържественото честване на Съединението се появят плакати срещу разследваният за измами кмет!?

Източник: 7dniplovdiv.bg