Волен Сидеров гневен: Делян Добрев e незаконен депутат! Вкопчил се е в парламента. Да си ходи!

Делян Добрев е най-уникалният случай в българския парламентализъм.

Той е депутат в оставка. Вкопчил се е в парламента и стои там като незаконен депутат. Конституционният съд ясно се произнесе по казуса му.

Това заяви в ефира на „Нова телевизия“ лидерът на „Атака“ и председател на ПГ на „Обединени патриоти“ Волен Сидеров. Той бе гост в сутрешния блок на телевизията по повод на изказването на депутата от ГЕРБ Делян Добрев от миналата седмица, че „Атака“ могат да бъдат заменени.

„Той просто трябва да напусне парламента и няма право да се изказва. Как може да размества партии в коалиционното споразумение. Не знам какво го движи този млад човек, но ръководството на ГЕРБ трябва да вземе мерки. Ще говорим с тях“, каза патриотът. „Мисля, че когато направя една такава забележка, има резултат“, вметна Сидеров.

„Не ме интересува какво смята Делян Добрев, той за мен не е фактор“, добави Сидеров. „Категорично съм против Истанбулската конвенция.

След като се обявихме категорично срещу Истанбулската конвенция, от ГЕРБ се подготвиха да ни заместят. Това са игрички, които Цветан Цветанов трябва да обясни.

После стана ясно, че Марешки и групата му биха я подкрепили. Ръководството на парламентарната група на ГЕРБ си беше подготвила гласуване, в което тази конвенция щеше да мине. Това говори много, но се радвам, че се отказаха“, заяви Сидеров.

„Аз много съм патил в политиката и затова трябва да посочвам на партньорите си изкушенията и опасностите. Аз играя ролята на този, който ги насочва към истинските неща. В политиката трябва да правиш верните неща, защото хората иначе ще те заплюят“, каза той и добави, че иска да върши полезни неща за хората.

Радвам се, че обществото се събужда и става непримиримо по някои теми. Не трябва да допускаме и ние компромис с властта.

Цветанов, ако се беше посъветвал с мен, щях да му кажа, че темата за Народния съд не трябва да се вкарва в парламента. Това е тема, която няма еднозначна оценка. Все пак беше полезен урок“, каза той.

„Следващите избори са за евроизборите. Там не трябва да сме разделени. Хората и без това не обичат да гласуват на тези избори. Тогава няма да имаме шанс. „Атака“ се е явявала три пъти самостоятелно на избори, това не ни притеснява, но „Обединени патриоти“ не бива да се разпада, категоричен е Сидеров. Ако се явим по отделно ще имаме по-нисък процент и хората ще си кажат „Ето, те се разпадат и сриват“.

Не трябва да мислим как по отделно, а как при всички обстоятелства, въпреки различията в характерите, да бъдем заедно“, смята лидерът на „Атака“.

Ще подготвя промяна в закона за блокираща квота от 34% заради сделката за ЧЕЗ. Подготвям го това с колеги от „Атака“, ще го внесем и ще видим как реагират всички“, каза той и оцени работата на подалия оставка министър на енергетиката: „Теменужка трябваше да каже защо подава оставка и какви са й аргументите. Смяната на един министър не трябва да става драма.

Ако не вършим нещата, за които сме избрани, ще бъдем приключени. Народът е безпощаден. Трябва да се вършат правилните неща, тези, които са полезни за хората, изтъкна лидерът на „Атака“.

Във властта много бързо можеш да се забравиш. Аз не водя битки, просто припомням това, каза той, изтъквайки, че като най-опитен и патил и препатил в политиката е длъжен да съветва колегите си в управляващата коалиция.

Аз правя дружеска критика. Ако Цветанов се беше посъветвал с мен, щях да му кажа, че в темата за Народния съд не трябва да се влиза – това е тресавище, в което можеш да затънеш.

По повод на идеята на премиера Борисов да се строи АЕЦ „Белене“ като общоевропейски проект, Сидеров коментира, че в момента има благоприятно за България геостратегическо разместване. Проектът беше спрян, защото таки ни посъветваха едни другари и другарки от САЩ, които дойдоха тук, припомни лидерът на „Атака“.

Източник: Епицентър.бг