Волен Сидеров към ГЕРБ: Обръщайте се към мен като към най-опитния. Няма нищо срамно!

„Казвал съм много пъти, че ако ние не се свалим, няма кой. Опозицията няма такъв ресурс.

Въпросът е, дали ние ще се свалим – първо като коалиция Обединени патриоти, второ – като Обединени патриоти, ГЕРБ.

Аз съм непрекъснато в тази атмосфера.

Старах се досега да играя ролята на балансьор и координатор. Това каза в сутрешния блок на bTV Волен Сидеров, коментирайки обвиненията по свой адрес, че той ще е лицето, което ще свали от власт управляващата коалиция.

„В последните дни направих някои по-остро критични бележки. Липсва ни идейния поглед. Прекалено много се разпиляваме в детайли. Трябва да мислим за технологии, квалифицираните хора да не бягат. Моят призив и съвет към тях е да се обръщат към мен като към най-опитния. Аз съм най-стария парламентарист. Няма нищо срамно. Имат нужда от моя опит. Има хубави и лоши неща, всичко е полезно. По-често трябва да ме търсят,. Поне два пъти в седмицата“, категоричен бе Сидеров, говорейки по адрес на своите партньори от коалицията Обединени патриоти – Валери Симеонов и Красимир Каракачанов.

Говорейки за разговора си с Цветан Цветанов, лидерът на Атака каза: „С Цветанов си поговорихме. Аз му обясних, че трябва да се посъветваме. За темата за Народния съд, за комунизма, трябва да се пита патилото. А не сега да се правим на антикомунисти – половината ми живот е бил при комунизма, останалата част – след това. Повечето депутати от ГЕРБ, които сега разсъждавать са били по-къси панталонки, когато аз съв писал статиите си за Народния съд. Излишно е да връщаме темата за Народния съд. Айде сега да върнем и темата за геноцида на Османската империя“.

Лидерът на Атака упрекна ГЕРБ в липса на вслушване и консултация. „Моят опит за тях трябва да е ценен. Ако те не го оценят, значи те са си самодостатъчни. Това е полезно за тях. Аз предпочитам да се занимавам с изобразително изкуство. Ако съм още в политиката, то е защото чувствам ангажираност към хората. Вече съм на такова ниво, на което вече не се засягам“, каза още той.

„Готов съм да си стисна отново ръцете със Симеонов и Каракачанов. Но явно, че може да се караме за това, кой го показват повече по телевизията. Сега играя ролята на детска възпитателка“, каза той за дразгите в Обединени патриоти.

„Коалицията Обединени патриоти всеки ден трябва да се действа така, че да не се разпадне. Коалицията да остане като обединение, да отидем на избори заедно. Ще направя всичко възможно, за да запазя коалицията. Голямата коалиция също зависи от всекидневните ни действия. Не говорим за идейни неща. Всеки понеделник трябва да правим пресконференции, на които да казваме какво сме свършили и какво ще направим през идната седмица. Не да се работи ден за ден“, обясни Сидеров.

По думите на лидера на Атака, оставката на Теменужка Петкова бе изненада. „Няма нищо укоримо да имаш познанство от 20 години в бизнеса. Живея от 85-та година в София, познавам бизнесмени, банкери. Ако Петкова е бизнес свързана, може би има проблем. Тя дължи разговор с нас като коалиционен партньор,  за да обясни своята оставка“, коментира Сидеров.

По думите му премиерът Бойко Борисов е готов да смени някой от министрите си, когато вижда, че това може да навреди на правителството, на партията му и на целия имидж.

„Премиерът Бойко Борисов разви качества през годините, натрупа опита, който вече му позволява да балансира по-добре, а това е много важно за един държавник. Успя да спечели доверие и одобрение в международен план, защото България обикновено е била пренебрегвана, сега като че ли е по във фокуса, разчита се на България като фактор”, отбеляза Волен Сидеров.

На въпроса  кой е истинският Волен Сидеров – този, който критикуваше навремето Борисов, или този, който в момента му партнира, лидерът на „Атака” отговори:  „Животът е динамика. Ако някога съм критикувал, може би тогава той не е бил развил тези качества, ето, сега ги е развил и казвам добри думи”.

Сидеров бе категоричен, че Обединени патриоти нямат претенции към поста енергиен министър. „Бих могъл да посоча хора, които са кадърни, но не искам да казвам имена, за да не изгорят без време. Надявам се да има разговори и министърът да не изскочи в 12 без 5“, добави той.

Източник: Епицентър.бг