Волен Сидеров: Ние щяхме да подкрепим служебен кабинет на Борисов

„Не е до справедливост. Това е право на президента. Има много шум около това къде трябва да отиде третия мандат. Този шум беше по-скоро като медиен интерес, ние не сме правили такава заявка.“

Това заяви Волен Сидеров по bTV по повод евентуалното връчване на третия мандат на Реформаторския блок.

Той заяви, че патриотите са щели да подкрепят всякакъв служебен кабинет на ГЕРБ.

„Да, трябва да има стабилност. Ние щяхме да подкрепим служебен кабинет на Борисов. Ако с такава заявка отидем на избори, какво ще стане в следващия парламент? Ние предложихме ГЕРБ да определят състава на служебния кабинет, ние също щяхме да направим няколко предложения. И въпреки това, те върнаха мандата“, каза лидерът на Атака.

Волен Сидеров добави, че те няма да отстъпят за пенсиите и ако имат възможност да управляват, ще ги вдигнат.

„Направиха го заради вътрешните им гласове. Не отстъпваме за пенсиите. Имаме 11 души в парламента. Ако управляваме, ще направим реалност по-високите пенсии. Дори президентът каза, че всичко може да се случи. Има от къде да се вземат пари. Има страх, че можем да направим нещо хубаво, което да разруши водената до сега колониална политика и тях ги е страх от това“, допълни Волен Сидеров.

Лидерът на Атака поясни, че никога няма да се коалират с БСП и ДОСТ.

„Всичко приключи. Отиваме към предсрочни избори. БСП правят движение с крила, защото си мислят, че ще полетят. Те знаят, че не е реалистично да управляват. Социолозите сочат спад за ГЕРБ, което също обаче ще се отрази на изборите. Мога да отбележа, че никога не бихме били в един кабинет с БСП и ДОСТ, които бяха допуснати в българската политика чрез външен натиск. С тях не бихме участвали никога. Трябва да има повече патриотизъм и национална политика.“, обясни Волен Сидеров.