Волен Сидеров: Никой не може да ни свали от властта, ако ние сами не се свалим

Гледам да не досаждам на хората.

Те не обичат много-много политиците, ама щат не щат, гледат сутрин.

Това заяви Волен Сидеров в ефира на bTV по повод дългото му отсъствие от сутрешните блокове.

Относно ситуацията с Валери Симеонов и тоалетната той заяви: „Прочетох коментари, имаше иронии. Смятам, че това, че нямаше санитарен възел на един вход на държавата не е нормално. Това, че той е ускорил това, което наричате откриване, е нещо положително и тези, които минават през Калотина, ще са благодарни. Не виждам нещо да противоречи на функцията на вицепремиера. Оказа се, че, когато Симеонов отиде лично, нещата стават по-бързо. Понякога някои институции имат нужда от сръчкване за жалост, макар че не би трябвало да е така. Симеонов има сръчкваща функция явно“.

На въпрос защо е толкова омиротворен Сидеров отвърна: „Мисля че е хубаво това. Ако някой иска да не съм омиротворен, ще го разочаровам, защото такава ми е позицията сега в парламента. Трябва да балансирам три различни партии и характери. Нужен е такт. Преди бях лидер на една партия и беше по-лесно. „Роля“ е термин за нещо, което в момента ми е функция и натовареност. Всеки обществено ангажиран човек изпълнява роля в добрия смисъл на думата“.

Запитан защо е простил на толкова много хора в политиката като Борисов и Симеонов, той заяви: „Прощаваш в името на това да си по-добър в обществената работа и да си по-полезен. Естествено, че трябва да загърбваш моменти от живота. Особено в тази неблагодарна професия има много емоционални моменти. Ако стоиш на този спомен или неприятни моменти, доникъде няма да стигнеш“.

„С Борисов не сме в прегръдка, а в коалиционни отношения, което не е грешка. Надявам се коалицията да издържи пълен мандат, което е договореността между нас. Премиерът Борисов би трябвало да не дава оставка без консултиране с нас като. Не виждам предпоставки да се случи. Ако ние сами не се свалим, няма кой да ни свали“, добави още политикът.

Източник: БЛИЦ