Волен Сидеров: Няма кой да свали правителството от власт

Ако ГЕРБ и Обединените патриоти не се свалят сами от власт, няма кой да го направи.

Това каза лидерът на ПП „Атака“ Волен Сидеров, цитиран от Фокус.

„Българският избирател е приел сегашната коалиция на „Атака“ с ГЕРБ, след като години наред е искал да го управлява Борисов и ГЕРБ, а не Сидеров и „Атака“, припомни Сидеров.

„Едно обаче е да паднеш от власт заради неразбирателство между Патриотите, а друго – защото си уличен в тежка корупция или нечовешко отношение към хората“, уточни той.

„Аз мисля, че сега е моментът – точно във връзка с тези скандали, да се преосмисли поведението и на моите партньори. Аз съм им го казвал и в очите, рискувайки пак да бъда острия камък, който не мели брашно, но трябва да им го казвам, защото властта успива. Всъщност тя е най-големият тест. Стигнеш ли на някаква властова позиция, тогава се проверява що за човек си. Ако се самозабравиш, ако решиш, че трябва да подмяташ и подритваш хората, рано или късно приключваш. Дали смяташ, че си голямата работа, защото си там някъде, и че си безсмъртен, защото си просто във властта – не. А в изпълнителната власт трябва в коридорите над всяка стая да се сложи старият латински надпис “Memento mori”, което означава „Помни, че си смъртен“. Може пък и да помогне”, коментира Волен Сидеров.

Той определи като типично за нашето общество да се превръща в маса от пластилин, който лесно може да бъде мачкан. „Но ако то се втвърди и стане тухла, няма как да бъде мачкано“, уточни лидерът на „Атака“.

Според него перспективите пред България са да се възпита поколение с по-самостоятелно мислене, защото без събуждане на духа, системата ще възпроизвежда „бели мишки в лаборатория“, а не мислещи хора.

Източник: Petel.bg