Волен Сидеров: Парвенюшки олигарси оглозгват България

Конструкторите на Прехода предпочетоха България да бъде колонизирана, а не да бъде силна и самостоятелна държава.

Това коментира пред радио „Фокус“ лидерът на „Атака“ Волен Сидеров.

Според него това са хора от върхушката на бившата БКП, които са довели българското общество до обедняване. Така се е получила огромна прослойка от хора без възможности и една групичка от хора като семейство Баневи и подобни „парвенюшки олигарси“.

Сидеров смята, че големи западни компании са посочили кое в България трябва да бъде ликвидирано и да не се произвежда, за да нямат конкуренция. „Основният удар беше България да се лиши от икономиката си, да се лиши от големите производства – това са химия, електроника и машиностроене. Бяхме в първата четворка по производство на кари. Кой каквото ще да говори. 20 години не можеха да изнесат скрапа, който рязаха. Всичко това работеше. То можеше да се преустрои, можеше да стане някакъв вид собственост, която да продължи да работи”, заяви Сидеров.

„Да, могат да дойдат и чужди инвеститори, но не такива, каквито бяха наложени тук със сила – идват и затварят”, каза лидерът на „Атака”. Така Волен Сидеров си обяснява омразата на българина към богатите хора.

Той обобщи, че това е постигнато от Прехода, започнал през 1990 г., когато хората са били ограбени с цел да няма средна класа в България. А „парвенюшките олигарси” дооглозгват това, което е останало.

Волен Сидеров коментира и настоящата политическа ситуация. Според него, ако ГЕРБ и Обединените патриоти не се свалят сами от власт, няма кой да го направи. „Българският избирател е приел сегашната коалиция на „Атака“ с ГЕРБ, след като години наред е искал да го управлява Борисов и ГЕРБ, а не Сидеров и „Атака“, припомни Сидеров.

Едно обаче е да паднеш от власт заради неразбирателство между Патриотите, а друго – защото си уличен в тежка корупция или нечовешко отношение към хората, уточни той. „Аз мисля, че сега е моментът – точно във връзка с тези скандали, да се преосмисли поведението и на моите партньори. Аз съм им го казвал и в очите, рискувайки пак да бъда острия камък, който не мели брашно, но трябва да им го казвам, защото властта успива. Всъщност тя е най-големият тест. Стигнеш ли на някаква властова позиция, тогава се проверява що за човек си. Ако се самозабравиш, ако решиш, че трябва да подмяташ и подритваш хората, рано или късно приключваш”, заяви Сидеров.

Той определи като типично за нашето общество да се превръща в маса от пластилин, който лесно може да бъде мачкан. Но ако то се втвърди и стане тухла, няма как да бъде мачкано, уточни лидерът на „Атака“.

По думите му перспективите пред България са да се възпита поколение с по-самостоятелно мислене, защото без събуждане на духа, системата ще възпроизвежда „бели мишки в лаборатория“, а не мислещи хора.

Източник: Епицентър.бг