Време е да изградим позорен стълб, на който да закачим всички разрушители на нашата култура и духовност

Велислава Дърева е написала отново нещо много силно за 24 май.

Думите и, безспорно много правдиви, линчуват безродниците, но като тълпа, сбирщина някаква, пасмина негодници, жалки, противни, гнусни – да, но и безименни, потайни, подмолни – врагове на нашата държава и на нашия народ.

А всеки от тях си има име – собствено, бащино и фамилно – този, който предлага да заменим нашата азбука с латиница, този, който праща православието на майната му, този, за когото учените ни са феодални старци, идиотът, който се гаври с историята ни и подменя свещенните й страници, който изхвърля Ботев и Вазов и заличава Вапцаров и Смирненски от учебниците, който отрича Батак и Шипка, който лъже за Левски и Бенковски, който мачка нашите писатели, поети, артисти и хора на духовността, който пълни с чуждици просешкия си речник и след това ги развява в речи и становища по радиа и телевизии.

Тази сган е съставена от индивиди, които имат имена.

Време е да изградим позорен стълб, на който да закачим всеки, с името и физиономията, с ранга и титлата му, всеки, който умишлено нарушава светостта на нашия език, култура, обичаи, на нашия дух и цивилизация, всеки, който се е опитал да ги предаде, продаде или унищожи. Веднъж закачен, да стои там докато се покае, а ако не ще – доживот, за срам и погнуса.

Здрав трябва да бъде изграден тоя стълб, да издържи позора на всичките продажници, навъдили се в последните 20-30години. Но ако някой вестник, списание, сайт или ФБ група понечи да го създаде, ще получи такава подкрепа, че със сигурност ще удържи на набезите на нихилизма и чуждопоклонничеството.

Васил Василев, Фейсбук