Време е овчарят да вкара стадото в кошарата. Не може 300 човека да ограничават правата нa милиони граждани

„За нас е неприемливо увеличаване на правомощията на президента. Това е опасно”.

Това заяви депутатът от НФСБ Валентин Касабов.

Нашето мнение е, че Радев е неадекватен, не е на мястото си. Трябва да има някакъв диалог, а има размахване на пръст. Страшното е, когато стадото се възприема като глутница. Време е овчарят да вкара стадото в кошарата. Не може 300 човека да ограничават правата но милиони граждани.

Така коментира днешната ситуация в страната Валентин Касабов, зам.-председател на НФСБ в студиото на Нова ТВ.

Какво изобщо се случва в държавата. Един хаос. Виждаме какво се случва и на улицата – тълпата нападна майка с две деца. От президента, БСП или бившия омбудстман да сте чули нещо. Да сте чули нещо от майките „Системата ви убива“ – не сме чули…Да насилваме една майка с деца – това ли е мярката. На протестиращите се плаща от някой господар и всичко останало е цирк, каза още депутатът от НФСБ.

Що се отнася до новия проект за Конституция, който внесе в НС ГЕРБ, Касабов обясни, че като отделна партия НФСБ има свои виждания за процесите в България. Тепърва предстоят разговори по този проект, а в партията не са разисквали при какви условия ще сложат подписите си под този документ.

Зам.-председателят на НФСБ уточни, че те имат категорични и принципни позиции по много въпроси, свързани с промените, които предлагат ГЕРБ. Но партията ще излезе с официално становище по проекта за нова Конституция.

Касабов припомни, че от доста време чуваме – искаме ВНС. Но когато обявиха ГЕРБ, че внасят проект за нова Конституция и свикване на ВНС – тези, които преди това го искаха, се отказаха от това.

Е, какво искат тогава – Корана ли – попита Касабов.

Валентин Касабов коментира и резултатите на социолозите за обществените нагласи.

Ние сме някъде между 5 и 6%, макар че на много им се иска да сме под чертата. Резултатите за партията на Слави Трифонов са доста завишени. Но това е моментна снимка, има време до изборите и никой не знае как ще се променят обществените нагласи, обясни сдържаната си позиция той.

От днес ГЕРБ започва консултациите с партиите в парламента за свикване на Велико народно събрание и за нова Конституция. Първите преговори ще бъдат с „Обединените патриоти”, които също имат свои идеи за промени в основния закон. Едно от предложенията е на ВМРО и то предвижда увеличаване на правомощията на президента.

Източник: Епицентър.БГ