Време е сутрешните тв-емисии да почват с „Добро утро, господин Борисов!“

ВРЕМЕ Е СУТРЕШНИТЕ ТВ-ЕМИСИИ ДА ПОЧВАТ С „ДОБРО УТРО, ГОСПОДИН БОРИСОВ!“

27 ноември, 08.00 часа. Сутрешните блокове на БНТ, БТВ и Нова телевизия.

В обществената БНТ гостува вицепремиерът и външен министър Екатерина Захариева и ни убеждава колко светли перспективи чертае пред България ЕС и колко тъмни са силите, които ни тикат на Изток. Иво Никодимов сервилничи, но това е простимо с оглед на предстоящото второ четене на „Бюджет 2018“ в НС, където депутати искат да резнат 50-милионната субсидия за БНТ.

В студиото на БТВ се е разположил като у дома си финансовият министър Горанов и Антон Хекимян не смее да пита що само едни пенсионери ще имат коледни добавки, а милион и половина ще останат с пръст в устата. Да не говорим за този еретичен въпрос: Защо в новия бюджет парламентарните партии ревниво пазят субсидията си от 11 лева за получен глас, а единствената извънпарламентарна партия, със скромния един процент, ще бъде посечена с обединените усилия на Обединени патриоти, ВОЛЯ и ГЕРБ?

В Нова телевизия вицепремиерът и военен министър Красимир Каракачанов нервно брани снимания с тениска на Вермахта шеф на Агенцията за българите в чужбина. За разлика от държавния водещ, тук Виктор Николаев е настъпателен, но не пита патриотара за най-важното: Патриотично ли е точно човек, организирал концертите на Лепа Брена и дузина сръбски певачици в България, да оглавява Агенцията за задграничните българи?

Е, как пък нито една от трите казионни телевизии не се престраши да покани в това централно време опозиционен политик или интелектуалец, за да каже нещо критично за премиера и коалиционните му авери?

Страх лозе пази! Май тихо се връща член Първи, императивно повеляващ да не се говори против Първия.

Апропо, време е сутрешните тв-емисии да почват с „Добро утро, господин Борисов!“…

Велизар Енчев, Фейсбук